– Capello er rett mann

– En vinnertype, sier Wenger

(Dagbladet.no): I går ble det kjent at José Mourinho takket nei til muligheten til å avløse Steve McClaren som engelsk landslagssjef. Nå lurer Arsene Wenger på om FA gjorde hjemmeleksen sin da portugiseren glapp som forbundets toppkandidat . 

– Jeg skjønner ikke hvordan spekulasjonene rundt en ansettelse av Mourinho dukket opp hvis FA ikke hadde loddet interessen på forhånd. Det virket som han kom til å bli Englands neste manager og så ville han plutselig ikke. Det synes jeg er merkelig, undrer Wenger seg overfo Sky Sports News.

Etter Mourinhos avslag er det Fabio Capello som nå seiler opp som den heteste kandidaten til fotballverdenens kanskje mest utsatte trenerjobb. Og Wenger er ikke i tvil om at Capello har kvalitetene som skal til for å lykkes som sjef for "Three Lions".

– Cappellos kvalifikasjoner er av ypperste merke. Jeg har kjent Fabio i lang tid, og ser ingen motforestillinger utover at jeg ikke vet hvor god engelsken hans er, sier Wenger.

Wenger er til og med overbevist om at mannen som trente Real Madrid til sitt første seriemesterskap på fire år ikke vil ha problemer med å takle det massive mediepresset som følger med jobben.

– En stor del av jobben handler om mediehåndtering. Han må regne med å leve under stort press fra media, men dette har han klart tidligere som manager for flere av Europas største klubber, sier Wenger.

– Mer karismatisk enn Mourinho

En annen som gir sin støtte til Fabio Capellos kandidatur, er den tidligere Chelsea-helten Gianfranco Zola. Etter  hans mening er landsmannen den best skikkede for jobben, Mourinho eller ei.

RETT MANN: Fabio Capello har kvalitetene som skal til for å lykkes med England. Ihvertfall ifølge Arsene Wenger. Foto: AP
RETT MANN: Fabio Capello har kvalitetene som skal til for å lykkes med England. Ihvertfall ifølge Arsene Wenger. Foto: AP Vis mer

 – Selv da Jos Mourinho var favoritt til jobben, var det min oppfatning at Capello har enda mer karisma, talent og erfaring til å kunne takle en så utfordrende jobb som denne, lyder skussmålet fra Zola overfor Sky Sports News.

Og Capello skal være klar om tilbudet kommer på bordet. Sky Sports News har sitert Capellos sønn Pierfilippo på at faren åpner for samtaler med FA.

– Når FA ønsker å prate med deg, er du nødt til å lytte. Vi har ennå ikke fått noen formell henvendelse, men vi venter, sier Capello junior. 

– En vanlig dag på jobben

Mannen som sitter med stor innflytelse på trenervalget, FAs toppsjef Brian Barwick, ville imidlertid ikke lette på sløret da han ankom kontoret tidligere i dag.

– En helt vanlig dag på jobben, var alt Barwick ville si til det ventende pressekorpset.

<B>GLEMTE HJEMMELEKSEN?:</B> Arsene Wenger undres over at Mourinho forsvant ut av bildet etter å ha blitt lansert som Englands neste landslagssjef av media