Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Capello etterforskes for skattejuks

Englands nye landslagstrener, Fabio Capello, etterforskes i Italia for mulig skattejuks.

Ifølge en kilde i rettsvesenet har etterforskningen pågått i minst ett år.

Avisen Il Giornale skriver at den italienske fotballtreneren etterforskes for penger han skal ha mottatt fra sponsorer mens han trente Juventus i 2004-2006.

- Mine finanser er i orden

Pengene skal ha blitt betalt til et firma i skatteparadiset Guernsey som kontrolleres av hans familie, og ikke oppgitt til skattemyndighetene.

Capello sa i en uttalelse gjengitt på Englands fotballforbunds (FAs) nettsted at han har sitt på det tørre i saken.

- Sammen med mine rådgivere har jeg alltid prøvd å føre mine økonomiske forretninger med integritet. Jeg har forsikret FA om at mine finanser er i orden, og at jeg ikke er klar over noen situasjon som er bekymringsverdig, forsikrer italieneren.

- Vil forklare for myndighetene

UNDER ETTERFORSKNING: Fabio Capello trente flere italienske storlag, pluss Real Madrid, før han ble England-sjef. Foto: Scanpix/Reuters
UNDER ETTERFORSKNING: Fabio Capello trente flere italienske storlag, pluss Real Madrid, før han ble England-sjef. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Jeg forstår at etterforskningen i Italia er del av en bred gransking av mange framtredende personers økonomi, tillegger Capello.

Hans advokat Alberto Moro Visconti uttalte seg til pressen i Torino.

- Transaksjonene som er nevnt er ikke forsøk på skatteunndragelse, men helt lovlige transaksjoner som er gjort i åpenhet. Når tiden er inne, vil vi forklare det for myndighetene, sa Visconti.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media