Capello forsvarer Rooneys røyking

- Spørs hvor mange han røyker.

(Dagbladet.no): Det ble lurveleven da The Sun tidligere i sommer offentliggjorde bilder av Wayne Rooney med en sigarett i hånda under bryllupsreisen.

Men på kontinentet er ikke røyking blant idrettsutøvere like oppsiktsvekkende som i England eller for den saks skyld i Norge.

Englands italienske landslagssjef Fabio Capello svarte nærmest med et skuldertrekk da han ble spurt om United-spissens uvane.

- Jeg kjenner mange spillere som røyker, det er en del av livet. Da jeg var spiller, var det mange av vennene og lagkameratene mine som røyket. Det avhenger av om han røyker fem eller tjue sigaretter om dagen, sier Capello ifølge blant annet Daily Telegraph.

Strenge regler

Den milde reaksjonen overrasket engelskmennene, som har lært å kjenne Capello som en streng og disiplinær trener. Han innførte umiddelbart strenge regler for spillerne da han overtok i vinter.

Gutta fikk beskjed om å legge igjen playstationen hjemme, ikke snakke i mobilen annet enn på rommet og møte presis til måltidene og sitte pent ved bordene.

Altså kunne man ventet en litt annen reaksjon på Rooneys usunne sutting. Så kom da også Capello tilbake og hevdet at han spøkte. Han er ikke likegyldig til røyking, og forventer at spillerne tar godt vare på seg selv.

BLÅSER I RØYKEN? Fabio Capello overrasket britisk presse ved å ta relativt lett på avsløringene av Wayne Rooney som sigarettrøyker. Foto: Eddie Keogh, Reuters
BLÅSER I RØYKEN? Fabio Capello overrasket britisk presse ved å ta relativt lett på avsløringene av Wayne Rooney som sigarettrøyker. Foto: Eddie Keogh, Reuters Vis mer

Røykende superstjerner

Men når det er sagt, Rooney er ikke den største fotballstjerna som har tatt seg en blås i godt eller dårlig selskap.

Johan Cruyff og Zinedine Zidane er blant de fremste. Da Diego Maradona og Gazza tok seg en røyk i ny og ne, var det vel ikke det verste de fikk i seg som aktive.

Bobby Charlton røyket i pausen i VM-finalen, ifølge The Guardian. Men det var tross alt i en annen tidsalder.

Capello forsvarer Rooneys røyking