MØTES I EM: Frankrike-sjef Laurent Blanc og England-sjef Fabio Capello møtes til kamp i EM neste sommer. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
MØTES I EM: Frankrike-sjef Laurent Blanc og England-sjef Fabio Capello møtes til kamp i EM neste sommer. Foto: REUTERS/Kai PfaffenbachVis mer

Capello håper Rooney er klar til Englands tredje EM-kamp

I møte med UEFA torsdag.

• Se alle EM-gruppene her.

(Dagbladet): Wayne Rooney pådro seg tre kampers karantene da han ble utvist mot Montenegro i Englands siste gruppespillkamp før fotball-EM neste sommer.

Det engelske fotballforbundet (FA) har anket straffen og torsdag reiser Rooney til Nyon, når FA vil oppfordre UEFAs disiplinærkomité til å redusere straffen.

England-sjef Fabio Capello vil være med til Nyon - men dersom FA ikke lykkes i å redusere straffen på tre kamper, kan Rooney bli utelatt fra Englands EM-tropp.

Capello sier torsdagens møte er svært avgjørende.

- Jeg må vente med å bestemme meg. Først må jeg se om anken fører fram. Tre kampers karantene er for mye og jeg håper at vi kan få senket straffen. Jeg håper han (Rooney) kan være klar til den tredje kampen, sier Capello ifølge Daily Mirror.

Tre kampers karantene betyr at Rooney går glipp av gruppespillkampene mot Ukraina, Sverige og Frankrike.

- Det blir en veldig tøff kamp mot Frankrike, som vi møter i første kampen. Presset på å få et resultat kommer til å være stort. Og den tredje kampen, den blir også vanskelig. Vi møter vertsnasjonen (Ukraina), sa Capello til BBC etter trekningen.

Fotball-EM spilles fra 8. juni til 1. juli neste år.

RØDT KORT: Wayne Rooney ble utvist mot Montenegro i oktober. Foto: AP Photo/Darko Bandic
RØDT KORT: Wayne Rooney ble utvist mot Montenegro i oktober. Foto: AP Photo/Darko Bandic Vis mer