FORNØYD: Englands landslagssjef trekker fram ungguttene han ga sjansen mot Spania, når han oppsummerer seieren på hjemmebane.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
FORNØYD: Englands landslagssjef trekker fram ungguttene han ga sjansen mot Spania, når han oppsummerer seieren på hjemmebane.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel RoddisVis mer

Capello hyller ungguttene etter seieren over Spania

- Blir veldig viktige i EM.

(Dagbladet): Mens Norges førsteellever fikk slite mot Wales i går, lot Englands landslagstrener Fabio Capello flere unggutter få sjansen mot verdensmester Spania.

Det var vellykket.

Selv om gjestene sto for det meste av finspillet på Wembley, var det Frank Lampards scoring som ble utslagsgivende for England, og Capello hyller de talentfulle, unge spillerne etter den sterke seieren.

- Det viktigste jeg så i kveld var prestasjonene til (Jack) Rodwell, (Phil) Jones og (Danny) Welbeck. Virkelig gode, unge spillere. Også (Kyle) Walker kom umiddelbart inn i kampen, skryter italieneren, ifølge Sky Sports.

- Jeg tror disse spillerne blir veldig viktige i EM. De spilte uten frykt, med karakter på banen, og både fysisk og teknisk er de gode nok til å spille med seniorene, sier Capello.

Stolt øyeblikk
Også stopperparet Joleon Lescott og Phil Jagielka får mer enn godkjent av sjefen, og ikke minst Tottenhams Scott Parker, som omtales som «utrolig» av Fabio Capello.

Everton-yndling Jack Rodwell er naturlig nok strålende fornøyd med England-debuten.

- Det er et stolt øyeblikk for meg. Som gutt drømte jeg alltid om å debutere for seniorlandslaget, og nå har jeg gjort det. Og at det skjer mot verdensmesterne og med en seier, det gjør det til en perfekt kveld, sier 20-åringen.

Spania «sliter» borte
Sist gang England slo en regjerende verdensmester var en 3-1-seier hjemme mot Argentina i mai 1980, men Spania har slitt noe i de siste privatkampene borte.

Tapet på Wembley var spanjolenes fjerde på de seks siste på fremmed gress.

- Jeg synes ikke dette tapet var tungt. Laget la inn den innsatsen de kunne, de spilte god fotball og kontrollerte kampen. Vi manglet bare litt av gnisten på den avgjørende delen av banen, sa Spania-trener Vicente Del Bosque etter kampen.

STOLT: Evertons Jack Rodwell (høyre) gjorde en god figur etter innhoppet mot Spania og David Villa.Foto: SCANPIX/AP/Bogdan Maran
STOLT: Evertons Jack Rodwell (høyre) gjorde en god figur etter innhoppet mot Spania og David Villa.Foto: SCANPIX/AP/Bogdan Maran Vis mer