Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Capello og spillerne ble avlyttet på hotellet

Opptakene skal være «ekstremt pinlige».

KAN IKKE FØLE SEG TRYGG: Fabio Capello har de siste ukene måtte forholde seg til flere skandaleoppslag om spillere på det engelske landslaget. Nå får han selv erfare hvor forsiktig man må være som kjendis i England. Foto: EPA/GERRY PENNY
KAN IKKE FØLE SEG TRYGG: Fabio Capello har de siste ukene måtte forholde seg til flere skandaleoppslag om spillere på det engelske landslaget. Nå får han selv erfare hvor forsiktig man må være som kjendis i England. Foto: EPA/GERRY PENNY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Forestill deg at noen plantet skjulte mikrofoner i rommet der Egil «Drillo» Olsen holdt sitt spillermøte foran neste hjemmekamp på Ullevaal, og at opptakene ble tilbudt VG og Dagbladet.

Utenkelig? Kanskje her, men ikke i England.

I dag melder flere engelske aviser at både Fabio Capellos spillermøte med de engelske landslagsstjernene foran 3-1-kampen mot Egypt forrige uke, samt private samtaler mellom spillerne, er blitt avlyttet.

Fleiper med sexskandaler
Hvem som står bak er foreløpig ikke brakt på det rene. Daily Mail hevder opptakene er av potensielt «ekstremt pinlig» karakter, mens The Times bruker formuleringen «sprengstoff».

Blant annet skal det være opptak av spillernes fleiping om sexskandaler, diskusjoner om hva de fortjener i bonus for suksess i sommerens VM-sluttspill og taktikkprat fra Fabio Capello.

Flere aviser har fått tilbud om opptakene, men ifølge The Times har redaksjonene mottatt et skarpt brev fra FA med en streng påminnelse om at avlyttingen bryter med personvernet, og at en eventuell gjengivelse av innholdet vil stride mot engelsk lov.

Det engelske landslaget holdt til på Grove Hotel i Hertfordshire - der man skjønner lite av det som har skjedd.

- Vi vet ingenting om dette. Vi har hatt det engelske landslaget som våre gjester i tre, fire år og har sørget for at sikkerhetsnivået er høyt.  I tillegg har de med seg egne sikkerhetsfolk. Det overrasker meg om de er blitt avlyttet her, sier en talsmann for hotellet til The Times.

Ikke uvanlig
Avlytting av kjendiser er ikke noe nytt i England, og søndagstabloiden News of The World har havnet i trøbbel før for sine tvilsomme arbeidsmetoder. Blant annet har Manchester United-manager sir Alex Ferguson og spisslegenden Alan Shearer opplevd å være blant avlyttingsofrene.

I 2005 skal også noen ha gjort lydopptak i Manchester Uniteds hjemmegarderobe før, under og etter kampen mot Chelsea.

Den gangen kunne man blant annet høre Ferguson gi råd til spissduoen Wayne Rooney og Ruud van Nistelrooy, at Rooney spør om hvordan det har gått i kampen til gamleklubben Everton og at Rio Ferdinand spør en lagkamerater om hans planer for kvelden.

I tillegg jublet spillerne da de så et TV-opptak med en jublende Ferguson, mens de hånet og lo av Chelsea-manager José Mourinhos uttalelser etter kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!