FÅR SKRYT AV SJEFEN: Englands landslagssjef mener Wayne Rooney er utrolig viktig for landslagets muligheter i VM.Foto: SCANPIX/AP/Kamran Jebreili
FÅR SKRYT AV SJEFEN: Englands landslagssjef mener Wayne Rooney er utrolig viktig for landslagets muligheter i VM.Foto: SCANPIX/AP/Kamran JebreiliVis mer

Capello sammenlikner Rooney med Raúl

Like viktig for England som Raúl var for Real.

|||

Englands landslagssjef Fabio Capello mener Wayne Rooney er like viktig for England som Raul i sin tid var for Real Madrid.

Det skriver Sportinglife torsdag.

Manchester United-spissen pådro seg en lyskeskade i årets siste seriekamp i England, og jobber nå for å komme seg kjapt tilbake i toppslag foran VM-sluttspillet i Sør-Afrika.

Capello er ikke bekymret for om spissjuvelen blir klar eller ikke til mesterskapet om én måned. Han understreker i stedet hvor viktig 24-åringen vil bli for England.

- Wayne Rooney er et av de største talentene jeg noen gang har trent. Han kan sammenlignes med Raúl, i og med at han er så viktig for laget og har så mye talent, mener landslagstreneren.

- Lærevillig

Capello har trent Real Madrid i to sesonger, riktig nok med ti års mellomrom. Felles for de to sesongene var imidlertid at italieneren ledet klubben til seriegull både i 1997 og 2007, og at måltyven Raúl González var en viktig del av laget begge ganger.

Italieneren har også latt seg begeistre over Rooneys vilje til å lære seg nye ting, til tross for at han nå er en spiller i verdensklasse,

- Hver gang Rooney trener, ønsker han å lære, og vil bli på treningsfeltet så lenge som mulig. At han, som er en av verdens beste spillere, vil bli igjen på banen og fortsette å lære, gir et viktig signal til andre spillere, roser Capello.

Større press

Han legger ikke skjul på at han som landslagssjef står overfor et større press enn han har gjort i sine tidligere jobber.

- Det er selvfølgelig noe helt annet å trene et landslag enn å lede et lag på klubbnivå. Presset er større som manager for England. Det forventes mye, og supporterne har stor tro på laget, sier mannen som har trent både Milan, Real Madrid, Roma og Juventus.

Capello mener gode forberedelser er en viktig del av det å lede et lag, men at mellommenneskelige relasjoner er minst like viktig.

- Instinktet teller en del, men du må også være kapabel til å forstå spillerne dine. Når spillerne dine er i form er det lett, men du må gjøre noe når de mister formen. Da må det gjøres forandringer i løpet av kamper, men også på treninger. Det er helt vesentlig å la spilleren finne igjen selvtilliten. Du trenger instinkt som manager, men du trenger også erfaring for å stole på instinktet.

(NTB)