Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Capello takker for kroatisk garderobehjelp

Gliser av Bilic-uttalelsene.

- ENGELSKE NOK: Fabio Capello mener landslaget ikke har mistet den engelske mentaliteten og han takker for inspirasjonen spillerne hans fikk gratis av Kroatias landslagssjef. Foto: AFP
- ENGELSKE NOK: Fabio Capello mener landslaget ikke har mistet den engelske mentaliteten og han takker for inspirasjonen spillerne hans fikk gratis av Kroatias landslagssjef. Foto: AFP Vis mer

|||• Direkte klokka 21: England - Kroatia

(Dagbladet.no) Kroatia er nødt til å vinne på Wembley i kveld, for å ha en sjanse til å gå forbi England og slippe omspill i kampen om en VM-billett.

Sånt blir det fort et psykologisk spill av. I hvert fall når Slaven Bilic er trener for Kroatia. Den rocka treneren snakker stort sett bare i refrenger, så også i forkant av denne kampen.

- England har mistet noe av det engelske, sa Bilic for et par dager siden.

- Tusen takk
Sånt blir ikke godt mottatt i den stolte, patriotiske England-leiren. De liker ikke å bli kalt mindre engelske, selv om de har italienske Fabio Capello som landslagssjef.

Capello selv, han bare takker for uttalelsen.

- Jeg er veldig takknemlig overfor Mr. Bilic. Nå trenger jeg ikke motivere spillerne mine før kampen. Tusen takk, Mr. Bilic, sier Capello ifølge The Times.

Italieneren mener Bilic lykkes med å skape misnøye i England-troppen - men han tror det vil slå tilbake på Kroatia.

TENNER ENGLAND: Kroatias landslagssjef Slaven Bilic har bidrat til å øke tenningsnivået i England-garderoben. Foto: AP
TENNER ENGLAND: Kroatias landslagssjef Slaven Bilic har bidrat til å øke tenningsnivået i England-garderoben. Foto: AP Vis mer

- Han forsøkte å framprovosere en reaksjon og det er nettopp det som er det beste ved dette. Jeg trenger ikke motivere spillerne etter dette, den (uttalelsen) var til fantastisk hjelp. Spillerne mine er veldig bestemte nå, så takk.

Vil ha engelsk mentalitet
England har sju strake seire i kvaliken, og kan som Dagbladet.no skrev tidligere i dag gå gjennom en skikkelig kvalifisering med bare seire for første gang. Etter kveldens kamp skal de møte Ukraina borte før Hviterussland kommer på besøk til Wembley.

Skulle engelskmennene gå til VM med ti av ti seire - da vil nok VM-feberen slå ut på målingene til det britiske helseinstituttet.

Capello mener Bilic bommer når han sier at landslaget ikke lenger er like engelsk på banen.

- Jeg vil ha - og jeg liker - den engelske mentaliteten. Jeg har sett denne mentaliteten i en rekke kamper og det er umulig å vinne uten denne. Vi har slitt i noen førsteomganger og så spilt bedre etter pause, noe som ville vært vanskelig uten den mentaliteten, sier Capello ifølge The Independent.

Det er nå snart to år siden Steve McClaren sto med en paraply i den ene hånda og EM-skjebnen i den andre. Han klarte å holde fast i regnbeskytteren, men England tapte Wembley-kampen mot Kroatia og gikk også glipp av mesterskapet. Fabio Capello ble hentet inn for å redde neste mesterskap.

- Jeg har hørt at været i kveld blir bra, sier Capello med et smil.

DA EM-DRØMMEN REGNET BORT: Steve McClaren søkte ly under en paraply ta England tapte 2-3 for Kroatia på Wembley for nesten to år siden. EM-plassen røyk og McClaren forsvant. Foto: AFP
DA EM-DRØMMEN REGNET BORT: Steve McClaren søkte ly under en paraply ta England tapte 2-3 for Kroatia på Wembley for nesten to år siden. EM-plassen røyk og McClaren forsvant. Foto: AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling