FJERNET KLAUSUL: Fabio Capello har skrevet under på en revidert kontrakt med Det engelske fotballforbundet (FA), noe som tyder på at 63-åringen akter å bli værende kontraktstiden ut.Foto: SCANPIX/EPA/Sandro Zangrando
FJERNET KLAUSUL: Fabio Capello har skrevet under på en revidert kontrakt med Det engelske fotballforbundet (FA), noe som tyder på at 63-åringen akter å bli værende kontraktstiden ut.Foto: SCANPIX/EPA/Sandro ZangrandoVis mer

Capello tar to nye England-år

Fjernet klausul fra kontrakten med FA.

|||(Dagbladet): En ukjent klausul i Fabio Capellos kontrakt med Det engelske fotballforbundet (FA), har satt fart i spekulasjonene om at landslagssjefen kunne finne på å reise tilbake til Italia for å ta over den ledige trenerjobben i Inter, som José Mourinho forlot til fordel for Real Madrid.

Capello har i utgangspunktet en avtale med FA som løper til etter EM i 2012, men med liten skrift sto det å lese at begge parter kunne si opp avtalen i løpet av et vindu på to uker etter sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika.

Det ville i så fall ha medført en kraftig reduksjon i den eventuelle økonomiske kompensasjonen Capello eller FA normalt sett ville hatt krav på - alt avhengig av hvem som hadde avsluttet avtaleforholdet.

Nå bekrefter imidlertid FA at klausulen er fjernet fra kontrakten med landslagstreneren, melder The Telegraph.

Det er noe som først og fremst kan tolkes som et tydelig signal om at Capello kommer til å fullføre avtalen som utløper om to år. Inter må iallfall være forberedt på å bruke en anselig mengde av inntektene fra Champions League-seieren om de ønsker å kjøpe fri Capello før den tid.

Samtidig vil det bli en langt mer kostbar affære for FA om England skulle skuffe kraftig i VM for så å kvitte seg med nok en landslagssjef.

Etter å ha brukt flere titalls millioner på «skilsmissene» med Sven-Göran Eriksson og Steve McClaren, vil man nok tenke seg om mer enn en gang i forbundskontorene i Soho Square før man eventuelt skulle kvitte seg med den høyt gasjerte 63-åringen.