Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Capello vil ha med skadd Beckham til Sør-Afrika

Tilbudt motivatorrolle.

STØTTESPILLER: Fabio Capello har fortalt David Beckham at han ønsker å ha med seg 34-åringen til Sør-Afrika som en støttespiller og motivator.Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie Keogh
STØTTESPILLER: Fabio Capello har fortalt David Beckham at han ønsker å ha med seg 34-åringen til Sør-Afrika som en støttespiller og motivator.Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie Keogh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): David Beckhams drøm om å bli den første engelskmannen som tar del i fire VM-sluttspill brast da 34-åringen måtte bæres av San Siro med en avrevet akillessene søndag.

Det betyr imidlertid ikke at en rekonvaleserende Beckham kommer til å følge mesterskapet fra tv-stolen i Los Angeles.

Fabio Capello har gitt fotballikonet en stående invitasjon til å bli med i den engelske VM-troppen i en søttefunksjon, skriver engelske medier tirsdag.

- Jeg synes veldig synd på ham. Jeg vet at han ønsket å dra til VM. Han kom til Milan i fjor på grunn av dette, for å vise kvalitetene sine til det engelske landslaget, sa Capello i går.

Hvilken rolle han er tiltenkt, er ennå høyst uvisst da det aldri har vært noen tradisjon for å ta med skadde spillere til mesterskap.

LobbyistIfølge Telegraph har heller ikke Capello gjort seg noen refleksjoner rundt dette, men tilbudet er oppriktig ment, delvis fordi den italienske taktikeren setter stor pris Beckhams innflytelse i spillergruppa, skriver avisa.  

Beckham er også en sentral skikkelse i Englands søknad om å arrangere VM-sluttspillet i 2018, og har blitt brukt som ambassadør i valgkampen ved gjentatte anledninger - senest under trekningen av VM-gruppene i Cape Town før jul.

AVREVET AKILLES: David Beckham måtte hinke av San Siro med en avrevet akillessene i søndagens kamp mot Chievo.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / FABRIZIO FORTE
AVREVET AKILLES: David Beckham måtte hinke av San Siro med en avrevet akillessene i søndagens kamp mot Chievo.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / FABRIZIO FORTE Vis mer

Det kommer til å yre av VM-søkende lobbyister også under sommerens sluttspill, og i så henseende kan Beckhams tilstedeværelse være til engelskmennenes fordel når Fifa-toppene skal overbevises, skriver Independent.

Likevel er det ikke utenkelig at den amerikanske proffligaen (MLS), som Beckham er under kontrakt med, og ikke minst spillerens klubb LA Galaxy helst ser at mannen med silkefoten også investerer tid i rehabilitering på den amerikanske stillehavskysten i tida som kommer.

Vellykket operasjonBeckham gjennomgikk i går en vellyket operasjon på et privatsykehus i Finland, og ble værende der over natta.

- Operasjonen var vellykket. Jeg får lov til å si at akillessena var helt av og at den er reparert, sa ortopeden Sakari Orava, som opererte engelskmannen.

I FINLAND: David Beckham kom i går til Finland for å gjennomgå en operasjon av akillessenen.Foto: SCANPIX/EPA/MAURI RATILAINEN FINLAND
I FINLAND: David Beckham kom i går til Finland for å gjennomgå en operasjon av akillessenen.Foto: SCANPIX/EPA/MAURI RATILAINEN FINLAND Vis mer

En nedtrykt Beckham lover at han skal komme tilbake etter skaden, som ifølge landslagslege Thor Einar Andersen, som regel medfører fem-seks måneders fravær fra fotballbanen.

— Jeg er lei meg, men jeg ønsker å takke alle for støttemeldingene deres. Jeg håper på å komme tilbake for fullt snart, skriver Beckham på sin hjemmeside.

Åpen dørAC Milan-direktør Adriano Galliani sier at døren alltid står åpen for Beckham om han er innstilt på et nytt låneopphold i klubben neste vinter.

- Jeg ga ham en klem i garderoben og fortalte ham at han spiller for oss neste år, om han ønsker det selv, sier Galliani til avisa La Repubblica, ifølge Sky Sports.

Heller ikke Fabio Capello vil avskrive 34-åringen som toppspiller, og insinuerer at Beckham også inngår i hans langsiktige planer for det engelske landslaget.

- Vi håper han blir frisk til neste sesong. Jeg håper han er i form til neste kvalifisering og til EM om to år. Han er alltid å regne blant de beste spillerne i England, er Capello sitert på i Independent.

VELLYKKET OPERASJON: Ortoped Sakari Orava var mannen som opererte David Beckham. Han var fornøyd med sluttresultatet.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Vesa Moilanen
VELLYKKET OPERASJON: Ortoped Sakari Orava var mannen som opererte David Beckham. Han var fornøyd med sluttresultatet.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Vesa Moilanen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!