Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Capello vil til United

Roma-manager Fabio Capello er interessert i å ta over Manchester U når Alex Ferguson gir seg etter sesongen. Les siste nytt fra engelsk fotball!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fabio Capello (55), innrømmer nå at han er stolt over å ha blitt nevnt som sir Alex Fergusons arvtaker på Old Trafford.

- Hvis jeg blir tatt med i vurdering for jobben, blir jeg veldig fornøyd, sier han ifølge The Sunday Times.

- Alle trenere vil gjerne ta over en stor klubb og Manchester United er en stor klubb, ved siden av Real Madrid er de sannsynligvis den beste klubben i verden, mener Romas trener.

- Jeg må si at etter å ha jobbet i Spania og i Italia, ville det vært godt å kunne avslutte karrieren i England og også få lære å snakke godt engelsk, sier Capello.

Men treneren med en fortid som spiller i både Roma, Juventus og AC Milan, holder fortsatt dørene åpne for Roma.

- Jeg har fortalt presidenten i Roma, Franco Sensi, at hvis han vil forlenge kontrakten min så er det bare å komme til meg, sier han.

Capello tok over som trener i Milan etter legendariske Arrigo Sacchi i 1992 og førte klubben til tre italienske titler på rad og europacupseier over Barcelona i 1994.

Til tross for suksessen han har hatt, tror han ikke det vil bli enkelt for den som skal ta over etter Alex Ferguson.

- Å sitte 15 år som manager er noe som aldri kunne hendt i Italia. Det vil bli veldig vanskelig å gjenta det løftet de har hatt under en ny manager, sier han.

Andre kandidater som er nevnt i forbindelse med United-jobben er Celtic-sjef Martin O'Neill, Arsenals Arsene Wenger og Englands Sven Göran Eriksson.

Finale i England?

Neste år kan både finalen i Champions League og finalen i UEFA-cup bli arrangert i England.

Manchester United har søkt om å få arrangere den prestisjetunge finalen på Old Trafford. Andre aktuelle kandidater for finale-stadion er Stade de France i Paris, og hjemmebanene til Schalke, Hamburg og Stuttgart i Tyskland, Feyenoord stadion og Amsterdam ArenA i Nederland, Luzhiki i Moskva og Real Madrids Santiago Bernabeu.

Aston Villa har søkt om å få arrangere UEFA-cup finalen neste sesong på Villa Park.

Det er ikke spilt europacupfinale i England siden Barcelona slo Sampdoria på Wembley i 1992. I år spilles finalen på Hampden Park i Glasgow. Avgjørelsen tas av UEFA 13. desember.

Grabbi fornøyd i Blackburn

Blackburn avviser at Corrado Grabbi vil tilbake til Italia. Grabbi kom til klubben i sommer, og ifølge engelsk media er Grabbi «kald, ulykkelig, og vil tilbake til Italia». Grabbi har bare scoret et mål på ni kamper for Blackburn siden han kom til klubben, men Blackburn avviser at italieneren lengter til hjembyen Torino. - Vi er lei og sinte på disse ryktene. Jeg kan forsikre dere om at Ciccio er veldig fornøyd med oss og han har ingen intensjoner om å dra, sier daglig leder i Blackburn John Williams.

- Bortsett fra et par skader, er jeg veldig fornøyd med å spille for Blackburn og med å bo i England, sier hovedpersonen selv til Blackburns hjemmeside.

Grobbelaar fikk sparken

Bruce Grobbelaar har fått sparken av sin sørafrikanske klubb Supersport United, etter to år som manager i klubben. Den tidligere Liverpool-keeperen hadde suksess i sin første sesong som trener, og reddet laget fra nedrykk. Men denne sesongen har klubben tre seire, tre uavgjort og tre tap etter åpningskampene. - Bruce ble bedt om å dra fordi han har sviktet klubben, ved at han ikke har funnet en vinnende kombinasjon, er styreleder Khulu Sibiyas kommentar.

Hele Norges coronakart