Captain Fantastic fikset seier

Matchvinner med nydelig frispark.

Et praktfullt mål av Steven Gerrard i sluttminuttene sørget for at Liverpool seiret 2-1 i ligaåpningen mot Aston Villa.

Gerrards frispark fra over 20 meter satt som limt i krysset.

– Steven Gerrards seiersmål var fantastisk, skrøt manager Rafael Benitez overfor BBC.

17 år er gått siden sist Liverpool vant ligaen, og ofte har en svak sesongstart ødelagt. Nå håper fansen at de rødkledde kan ta opp kampen mot Manchester United og Chelsea.

Men da må spillerne vise noe av Gerrards vinnerinstinkt.

God start

En sterk start på sesongen er en av nøklene for å kunne kjempe om seriemesterskapet. På det området har Liverpool slitt de siste årene.

Rafael Benitez har aldri vunnet en åpningskamp siden han tok over som manager i klubben i 2004.

HELT: Steven Gerrard ble nok en gang den store helten for Liverpool, etter at Gareth Barry hadde utliknet på straffe. Foto: SIMON DAWSON / AP / SCANPIX
HELT: Steven Gerrard ble nok en gang den store helten for Liverpool, etter at Gareth Barry hadde utliknet på straffe. Foto: SIMON DAWSON / AP / SCANPIX Vis mer

Derfor vil nok dagens seier gi Liverpool en god dose selvtillit.

– Laget fortjente å vinne. Vi var virkelig gode, sa Benitez.

Martin Laursen så lenge ut til å bli syndebukk for Aston Villa. I første omgang var dansken uheldig da han prøvde å klarere og i stedet scoret selvmål.

Skaffet straffe

Kampen på Villa Park var svært interessant for norske fotballfans. John Carew startet på topp for vertene, mens John Arne Riise åpnet på kanten for Liverpool.

Carew slet med å få til noe særlig mot Liverpools forsvar, men var svært sentral i sluttminuttene. Fem minutter før slutt stusset nordmannen ballen ned i hånden på Jamie Carragher.

Dommeren pekte på straffemerket, og kaptein Gareth Barry skjøt utligningen i mål.

Det så ut til å gå mot poengdeling, men det tok ikke mer enn to minutter før Gerrard fikk fulltreff. Akkurat slik som kapteinen har gjort så mange ganger før.

– Vi kom tilbake i kampen etter at de hadde tatt ledelsen. Vi prøvde å spille tøft mot et veldig godt lag, men manglet litt selvtillit, mente Villa-sjef Martin O’Neill.

Fernando Torres var nok mannen som Villa fryktet mest på forhånd, men den spanske debutanten fikk ikke vist seg fram som han hadde håpet. Angriperen måtte gå målløs av banen elleve minutter før slutt.

Carew var nær scoring på overtid, men headingen ble slått over mål av Liverpool-keeper José Reyna.

(NTB)