«Captain Fantastic» kom fra benken og scoret hattrick

Gerrard reddet Liverpool mot Napoli.

REDDET LIVERPOOL ALENE: Steven Gerrard skulle egentlig spares til søndagens storkamp mot Chelsea, men måtte på banen etter en sørgelig 1. omgang av Liverpool. Det ga full uttelling. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
REDDET LIVERPOOL ALENE: Steven Gerrard skulle egentlig spares til søndagens storkamp mot Chelsea, men måtte på banen etter en sørgelig 1. omgang av Liverpool. Det ga full uttelling. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

Liverpool - Napoli 3-1

(Dagbladet): Steven Gerrard led seg trolig gjennom de 45 første minuttene mot Napoli sammen med resten av Anfield i kveld.

Umiddelbart etter pause erstattet han Milan Jovanvic - og viste raskt hvorfor Liverpool-fansen ynder å kalle ham «Captain Fantastic».

Gerrard tilførte umiddelbart en vilje og fighterinnstilling som fram til da hadde vært så godt som fraværende hos hjemmelaget, da han kriget fram et frispark og gult kort til Andrea Dossena, og viste med hele kroppsspråket at han knapt kunne vente med å sette spillet i gang igjen.

Skulle blitt på benken
45 minutter senere kunne Gerrard ta matchballen under armen, etter å ha scoret hattrick og på egenhånd snudd tap til seier for Liverpool.

- Du må ha verket etter å komme på banen?

- Vi startet ikke bra. Det skal de også ha honnør for, de stoppet oss fra å spille. Jeg skulle egentlig vært på benken hele kampen med tanke på Chelsea-kampen søndag. Men vi trengte et løft, og manageren ba meg om å gi oss det, sier kampens store spiller.

HYSJET PÅ NAPOLI-FANSEN: Steven Gerrard løp bort i hjørnet der Napoli-fansen sto etter å ha utliknet til 1-1. Foto:  (AP Photo/Tim Hales)
HYSJET PÅ NAPOLI-FANSEN: Steven Gerrard løp bort i hjørnet der Napoli-fansen sto etter å ha utliknet til 1-1. Foto: (AP Photo/Tim Hales) Vis mer

Da kvarteret gjensto ledet Napoli 1-0 og var på vei til å overta føringen i gruppe K. Men så gjorde Dossena sine gamle lagkamerater en kjempetjeneste - noen vil kanskje hevde han gjorde mer nytte for seg enn han noen gang gjorde i rød drakt - da han sendte et håpløst tilbakespill mot egen keeper.

- Det var fifty-fifty
Gerrard hadde luktet lunta, kastet seg inn i en sklitakling og nådde ballen akkurat samtidig som De Sanctis.

Ballen gikk i mål, keeperen ropte på frispark, men fikk bare et gult kort for protester.

- Det var på tide å vise litt vilje og glød. Det var en fifty-fifty-ball, jeg regnet med at keeperen ikke kom til satse like hardt, sier Gerrard.

Han feiret ved å løpe foran Napoli-fansen mens han hysjet på dem. Og om de ikke holdt kjeft da, gjorde de det i hvert fall etter 88 minutter: Glen Johnsen ble felt av Aronica innenfor 16-meteren, straffen var udiskutabel, og Gerrard limte lærkula helt inne ved stolpen.

Minuttet etterpå fullførte han hattricket da Lucas Leiva taklet ballen fram til ham, og han avsluttet med en lekker chip over De Sanctis.

Da våknet omsider også Anfield, som trygt kunne stemme i «you're not singing anymore» til de tilreisende fra Italia.

MÅL NUMMER TO: Keeper gikk riktig vei, men skuddet var så hardt og velplassert at han ikke nådde fram. Foto:  EPA/Lindsey Parnaby
MÅL NUMMER TO: Keeper gikk riktig vei, men skuddet var så hardt og velplassert at han ikke nådde fram. Foto: EPA/Lindsey Parnaby Vis mer

Nå har Liverpool tre strake seirer i liga og cup, det stikk motsatte av Manchester City, og krisestemningen på Anfield begynner å snu.

- Det ser bedre ut for oss nå. Vi har langt igjen, men vi kommer nærmere, sier Gerrard.

Som nå tillater seg å se fram mot at Chelsea kommer på besøk søndag.

- Det blir en enorm kamp. Vi har hvilt noen store spillere i kveld (Fernando Torres var på tribunen), som har friske bein til søndag. Forhåpentligvis vil det hjelpe oss, sier Gerrard.

PS! Napolis scoring var signert Lavezzi, etter at Christian Poulsen hadde headet ballen mot eget mål.