Captain Fatso: Engelske aviser boltrer seg i Forrens uttalelse

Men Rooney bryr seg ikke.

BRUKER FEITE TYPER: Det er spesielt de engelske rødtopp-tabloidene som bruker Vegard Forrens sleivspark til å bygge opp stemningen før England-Norge. Foto: Lars H. Kvam
BRUKER FEITE TYPER: Det er spesielt de engelske rødtopp-tabloidene som bruker Vegard Forrens sleivspark til å bygge opp stemningen før England-Norge. Foto: Lars H. KvamVis mer

LONDON (Dagbladet): Han har nok lært det nå, Vegard Forren. At når du slenger med leppa i retning av motstanderens største stjerne og kaptein, så blir utsagnet fanget opp og oversatt. Mens glimtet i øyet blir borte på veien.

Det var mandag kveld han sa til TV 2 at Wayne Rooney ser «litt småtjukk ut». Han fulgte raskt opp med å utdype at de engelske spillerne er i god form, men de ordene ga på ingen måte samme gjenklang.

Forren selv og landslagssjef Per-Mathias Høgmo bedyret i går at det hele var en spøk, men da var Wayne Rooney allerede blitt konfrontert med utsagnet, framgår det av de engelske avisene i dag.

Kaptein Tjukkas Det er spesielt de mest tabloide avisene som gasser seg i Forrens utsagn onsdag morgen. Daily Star skriver på sin bakside om Wayne Rooneys første dag som kaptein, under overskriften «Captain Fatso».

«Norges kaptein kaller Rooney småtjukk», utdyper avisa, som åpenbart ikke fikk med seg at Per Ciljan Skjelbred i går kveld ble Per-Mathias Høgmos foretrukne valg. De klinker også til med tekstlinja:

«Wayne Rooney ble i går stemplet som Englands «Captain Fatso» (Englands kaptein Tjukkas)».

Rooney svarte «for å være ærlig bryr jeg meg egentlig ikke så hardt» da han ble konfrontert med Forrens utsagn i går, opplyser mediene.

Nevnes av de fleste The Sun og Daily Mirror har også brukt tjukkas-vrien til å lage overskrift på sine Rooney-artikler i dag. De har faktisk valgt samme tittel:

«Fat chance», skriver de to. The Sun legger også til:

«Roo er ikke småtjukk, men han bærer et tungt ansvar (a big weight)»

Stort sett alle de andre avisene nevner også Forrens frekke uttalelse til TV 2, uten å lage de store overskriftene. The Independent har en tittel som lyder:

«Ikke en gang et stikk til «småtjukke» Rooney kan skaffe dette norske laget oppmerksomhet».

MISLYKKET SPØK:  Vegard Forren måtte i går forklare at utsagnet hans var gitt med glimt i øyet. Foto: Sjur Stølen
MISLYKKET SPØK: Vegard Forren måtte i går forklare at utsagnet hans var gitt med glimt i øyet. Foto: Sjur Stølen Vis mer

«Da Wayne Rooney i går kveld ble spurt hva han mente om at den norske forsvareren Vegard Forren kalte ham småtjukk, smilte han og sa at han ikke «bryr seg så hardt». Kanskje ikke, men dette var det sterkeste inntrykket denne ukjente norske troppen har skapt inn i den engelske leiren i forkant av kveldens vennskapskamp. Få andre enn Roy Hodgson kan klare å nevne navn», skriver reporteren videre.

Dét gjør den engelske landslagsssjefen slik, ifølge The Independent:

«Når du ser på dem: Brede Hangeland har gitt seg, Morten Gamst Pedersen er der fortsatt, i tillegg til det er det bare spillere som (Rune) Jarstein, som har spilt en del kamper men som har mistet keeperplassen, Høgli, backen, som spilte i Norge da jeg var der og som nå har gått til FC København og har et 30-talls kamper»

Rooney på sitt slankeste Henry Winter i Daily Telegraph skriver:

«Han trakk bare på skuldrene da det ble nevnt at han var kalt «litt småtjukk» av den norske forsvareren Vegard Forren, som hadde et kort opphold i Southampton.

- For å være ærlig bryr jeg meg ikke så hardt, svarte Rooney, som knapt har sett slankere ut.»

• England-Norge har avspark klokka 21.00 i kveld, og sendes på Viasat.