Cardiff ber managerforeningens sjef gå av

Etter støtten til Malky Mackay.

FIKK STØTTE: Cardiff har bedt Richard Bevans om å trekke seg som leder for managerforeningen etter at foreningens støtte til Malky Mackay (bilde). Mackay skal ha skrevet flere rasistiske meldinger med Iain Moddy da de jobbet sammen i Cardiff.  Foto:  REUTERS/Eddie Keogh/ NTB Scanpix
FIKK STØTTE: Cardiff har bedt Richard Bevans om å trekke seg som leder for managerforeningen etter at foreningens støtte til Malky Mackay (bilde). Mackay skal ha skrevet flere rasistiske meldinger med Iain Moddy da de jobbet sammen i Cardiff. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/ NTB ScanpixVis mer

Cardiff har bedt Richard Bevans om å trekke seg som leder for managerforeningen (LMA) etter foreningens støtte til Malky Mackay.

Managerforeningen ba fredag offentlig om unnskyldning for støtteerklæringen, som ble møtt med en storm av kritikk.

Mackay, som fikk sparken i Cardiff i desember, utvekslet ifølge Daily Mail en serie rasistiske, sexistiske og homofobiske tekstmeldinger med Iain Moody da de jobbet sammen i den walisiske klubben.

Avsløringen førte til at Mackay ikke fikk den ledige managerjobben i Crystal Palace. Moody måtte si opp sin stilling som sportsdirektør i London-klubben.

Torsdag gikk managerforeningen ut med en støtteerklæring til Mackay der tekstmeldingene ble forklart med at han «avreagerte med kameratslig SMS-sladder med en venn».

Det førte til skarp kritikk blant annet fra organisasjoner som jobber mot rasisme og diskriminering, og LMA ble beskyldt for å bagatellisere Mackays krenkende tekstmeldinger.

- En managers oppførsel bør vise spillere og andre ansatte at alle former for diskriminering er uakseptabelt. Derfor finner vi det forkastelig at LMA sendte ut en erklæring som prøvde å bortforklare dypt krenkende rasistiske kommentarer som «kameratslig sladder», heter det i en uttalelse fra Cardiff fredag.

- Om dette er LMAs standpunkt, mener vi at Richard Bevan bør trekke seg.

LMA beklaget i en uttalelse fredag ordbruken i støtteerklæringen til Mackay.

Mackay førte Cardiff til eliteserien for første gang på 51 år, men han fikk sparken etter ha kommet på kant med klubbeier Vincent Tam. Ole Gunnar Solskjær ble hentet for å erstatte ham.

(NTB)