ÅPNER SJEKKHEFTET: Cardiff-eier Vincent Tan gjør klar rundt 200 millioner kroner til spillerkjøp etter at opprykket ble klart i går. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS/NTB scanpix
ÅPNER SJEKKHEFTET: Cardiff-eier Vincent Tan gjør klar rundt 200 millioner kroner til spillerkjøp etter at opprykket ble klart i går. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS/NTB scanpixVis mer

Cardiff endelig tilbake i toppdivisjonen - nå skal laget forsterkes

- Vi vil prøve å kjøpe lurt.

Jubelen var stor da Cardiff rykket opp til Premier League tirsdag. 0-0 hjemme mot Charlton var nok. Eier Vincent Tan gjør klar rundt 200 millioner kroner til spillerkjøp.

Waliserne har ikke spilt på øverste nivå i engelsk fotball på 51 år. De blir samtidig det 46. laget som spiller Premier League-fotball siden omleggingen i 1992.

- Vi skal legge en strategi og ønsker å bruke penger, kanskje fra 20 til 25 millioner pund, sier Tan. Det tilsvarer mellom 175 og 225 millioner kroner.

- Mange har brukt store pengesummer uten å gjøre det bra, så vi vil prøve å kjøpe lurt, fortsetter klubbens eier.

Stor utfordring Under Tans ledelse har Cardiff skiftet draktfarge (fra blått til rødt) og fått ny logo. Cardiff City kan også bli hetende Cardiff Dragons etter hvert. Ikke alle er like glad for det, men uten penger blir det heller ikke Premier League-spill. Manager Malky Mackay har allerede begynt å tenke på hvordan klubben skal overleve i det gjeveste selskapet.

- Det blir en stor utfordring. Vi er klare for en av de beste ligaene i verden. Vi skal planlegge nøye foran neste sesong. Det er vi allerede i gang med, og nå kan vi sette planene til verks. Vi skal gjøre alt for å være best mulig rustet slik at vi har en ærlig sjanse i Premier League, sier Mackay.

Stolt Bellamy For nomaden Craig Bellamy var det en stor aften. Han har spilt for ni klubber i sin karriere, men opprykket med laget fra hjembyen Cardiff vil for alltid gå inn som et av de desidert største høydepunktene hans.

Hele 73 landskamper har Bellamy for Wales. Han har tidligere spilt for klubber som Norwich, Coventry, Newcastle, Celtic, Blackburn, Liverpool, West Ham og Manchester City.

(NTB)