ENDTE MÅLLØST: Verken Cardiff eller Aston Villa klarte å score i Wales i kveld.  Foto: REUTERS/Rebecca Naden
ENDTE MÅLLØST: Verken Cardiff eller Aston Villa klarte å score i Wales i kveld. Foto: REUTERS/Rebecca NadenVis mer

Cardiff-fansen fortvilte etter nytt poengtap

Møller Dæhli og Wolff Eikrem fikk sjansen mot Aston Villa.

(Dagbladet): Etter det forsmedelige 3-0-tapet for erkerival Swansea sist helg, var Cardiff desperate etter tre poeng i kveldens kamp mot Aston Villa.

Ole Gunnar Solskjær gjorde fire endringer, og ga også sjansen til Magnus Wolff Eikrem og Mats Møller Dæhli i løpet av kampen.

Som så mange ganger før denne sesongen, klarte ikke Cardiff å sette ballen i mål - til tross for at de produserte en håndfull gode scoringsmuligheter.

- Vi var skuffa over at vi ikke ledet til pause. I førsteomgangen så jeg det jeg var ute etter. Vi var livlige og skapte sjanser, men vi klarte bare ikke å få dét målet. I slutten av kampen hadde David (Marshall) to fantastiske rednigner som berget ett poeng for oss, sier Solskjær.

Snytt for straffe Nærmest kom de rødkledde waliserne i midten av første omgang. Da smalt det to ganger i aluminiumet bak Aston Villa-keeper Brad Guzan.

Like etter ble også Cardiff snytt for det som så ut til å være et soleklart straffespark, da Kenwyne Jones ble revet ned av bortelagets Nathan Baker. Dommer Chris Foy mente imidlertid at det ikke var en straffbar hendelse, og Aston Villa kunne i stedet jakte et ledermål.

Det så ikke de tilreisende fra Birmingham til å være så veldig interesserte i de første 45 minuttene, men etter hvilen burde både Christian Benteke og Gabriel Agbonlahor satt ballen i mål.

På motsatt side luktet Cardiff-spissene Frazier Campbell og nevnte Jones. Ingen av dem klarte imidlertid å overliste amerikanske Guzan.

Fortvilt Solskjær Den tidligere Molde-treneren var tydelig fortvilet i sluttminuttene, og sto og trippet nervøst på sidelinjnen.

Men i stedet for at det var Cardiff som økte trykket mot Aston Villa, var det Paul Lamberts menn som var millimetere ifra å stikke av med seiren på overtid:

Andreas Weimann ble satt opp fint inne i Cardiffs 16-meter og sendte avgårde et frekt skudd med utsiden av høyrefoten mot keeper David Marshalls lengste hjørne. Ballen var ment å ende opp i vinkelen, men den skotske landslagskeeperen forhindret baklengs med en mirakuløs redning.

Dermed endte det målløst på Cardiff City Stadium, noe som gjør at presset på Ole Gunnar Solskjær øker.

Cardiffs tabellfasit er ikke pen: Waliserne ligger nest sist i Premier League.

Det ene poenget gjør samtidig at Aston Villa blir liggende på 11. plassen de hadde forut for oppgjøret.