- Cardiff har ikke vært i nærheten. Solskjær har feilet

- Fikk bygge eget lag.

FERDIG I WALES: Ole Gunnar Solskjærs dager i Cardiff synes talte. - En ripe i lakken, sier Claus Lundekvam. Foto: Benjamin A. Ward
FERDIG I WALES: Ole Gunnar Solskjærs dager i Cardiff synes talte. - En ripe i lakken, sier Claus Lundekvam. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) - Hvis nyheten stemmer er det synd for Ole Gunnar Solskjær, synd for Cardiff, synd for Mats Møller Dæhli - og synd for norsk fotball, sier Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen.

Få norske journalister har fulgt Ole Gunnar Solskjærs Cardiff-periode tettere enn Pedersen. Ut fra resultatene - nedrykket i mai er etterfulgt av to seirer, to uavgjort, tre tap og 17. plass etter én måned med Championship-fotball - er det ingen grunn til å være overrasket dersom Solskjærs dager nå er talte, mener Pedersen.

- Det er en brutal bransje. Resultatene avgjør, og Ole Gunnar Solskjær har ikke fått resultater. Denne sesongen begynte bra, laget så ålreit ut, men de har ikke vært i nærheten de siste ukene. Og dermed skjer det med Ole Gunnar, som med de tre andre norske trenerne som har prøvd seg i England: Han feiler.

Fått bygge eget lag Norske fotballederes rykte ute i Europa blir ikke bedre av at ingen får det til, fastslår Pedersen.

- Av dem som har prøvd seg i England, har ingen holdt ut lenger enn Drillo - og selv han fikk ikke en hel sesong. Kanskje trenerne våre ikke skjønner mekanismene. Selv trodde jeg nettopp Solskjær skulle lykkes, for han hadde kunnskapen og forutsetningene som ingen andre. Det var også en vinn-vinn-situasjon for ham å komme til Cardiff, mener Pedersen, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer