PÅ PLASS: Ole Gunnar Solskjær så kampen sammen med Cardiffs eier Vincent Tan og klubbens styreformann Mehmet Dalman på tribunen. Foto: Photo by Shaun Botterill/Getty Images / All over press
PÅ PLASS: Ole Gunnar Solskjær så kampen sammen med Cardiffs eier Vincent Tan og klubbens styreformann Mehmet Dalman på tribunen. Foto: Photo by Shaun Botterill/Getty Images / All over pressVis mer

Cardiff holdt nullen for Solskjær i 87 minutter. Så kom Nicklas Bendtner

Sjansesløsing av de sjeldne.

• Arsenal-Cardiff 2-0 (0-0)

(Dagbladet): Før serieleder Arsenal tok imot Cardiff på Emirates i ettermiddag, var det én ting det handlet om både i England og her hjemme.

At Ole Gunnar Solskjær så kampen sammen med Cardiffs eier Vincent Tan og klubbens styreformann Mehmet Dalman på tribunen.

Selv om Arsenal styrte kampen fra start til slutt, sleit de med å få hull på den berømte byllen. Stolpen til David Marshall sto i veien to ganger, og resten avverget sisteskansen.

Helt til Nicklas Bendtner dukket opp tre minutter før full tid og sendte Emirates til himmels og tilbake på tabelltopp etter at Manchester City hadde fått låne den noen timer. Like etterpå la Theo Walcott på til 2-0, og sikret tre meget viktige poeng for hjemmelaget.

Målløst Det var et skadepreget Gunners-mannskap som gikk ut for å styre kampen på Emirates. Verken Mesut Özil, Aaron Ramsey eller Olivier Giroud var med, og det merket hjemmelaget.

De var ikke på noen måte like giftige som de har vært så langt denne sesongen, og nærmest de første 45 minuttene var Theo Walcott etter et lite kvarter, men avslutningen fra spiss vinkel smalt i nettveggen.

Omgangens største mulighet var det derimot gjestene som fikk da Jordan Mutch kom alene med Wociech Szczesny etter en liten halvtime, men polakken fikk avverget.

Likevel, Arsene Wenger kunne se at laget hans styrte kampen da spillerne gikk i garderoben etter den første omgangen.

Dansk helt Kampen fortsatte i det samme sporet etter hvilen - Arsenal styrte det meste og kom tidvis helt inn på Cardiffs fem-meter, men klarte utrolig nok ikke å skape de helt store farlighetene. Og igjen var gjestene på farten.

Nacho Monreal var meget heldig da han ikke fikk straffespark motseg etter å ha hindret et innlegg med armen drøye ti minutter etter pause. Solskjær på tribunen så også lettere overrasket ut over beslutningen til dommeren.

Så tok Jack Wilshere ansvar for et lag med alvorlig skuddvegring, men avslutning fra spiss vinkel gikk i treverket til Cardiffs Marshall. Like etterpå noterte Per Mertesacker seg for en kjempemulighet, men headingen gikk til side for mål. Kun minutter senere forsøkte tyskeren seg igjen etter et hjørnespark, men denne gangen sto stolpen i veien.

Det så lenge ut som om Cardiff skulle klare å holde unna, men tre minutter før full tid sprakk det. Nicklas Bendtner kom inn tidligere i omgangen, og etter en retur på headingen til Sagna smalt dansken ballen opp i nettaket.

Ikke lenge etterpå var det Walcott sin tur, og lynvingen gjorde ingen feil alene med Marshall. En lekker chip, og 2-0.

Dermed er The Gunners tilbake på tabelltoppen Manchester City hadde fått låne noen timer.