KLAGER: Cardiffs manager Ole Gunnar Solskjær så laget tape mot Crystal Palace tidligere i april. Nå har klubben sendt inn en formell klage og krever tapet strøket.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KLAGER: Cardiffs manager Ole Gunnar Solskjær så laget tape mot Crystal Palace tidligere i april. Nå har klubben sendt inn en formell klage og krever tapet strøket. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Cardiff og Solskjær krever 0-3-tap strøket

Har sendt formell klage.

(Dagbladet): Cardiff har sendt inn en formell klage etter 0-3-tapet mot Crystal Palace i Premier League og krever at resultatet blir strøket.

Det melder BBC.

SKEPTISK: TV 2-ekspert Petter Myhre tviler på at Cardiff får medhold i klagen etter Palace-tap.

Foto: Thomas Rasmus Skaug/dagbladet
SKEPTISK: TV 2-ekspert Petter Myhre tviler på at Cardiff får medhold i klagen etter Palace-tap. Foto: Thomas Rasmus Skaug/dagbladet Vis mer

Den britiske tv-stasjonen melder at Cardiff og manager Ole Gunnar Solskjær har sendt et fem sider langt brev til Premier League. Bakgrunnen er at Palace-manager Tony Pulis visste at Palace-sportssjef Iain Moody prøvde å skaffe Cardiffs startellever før kampen 5. april.

- Jeg har aldri hørt om noe lignende og det vil overraske meg veldig dersom Cardiff får medhold, sier TV 2-ekspert Petter Myhre til Dagbladet.

KONTROVERSIELT: Cardiff City tapte mot Crystal Palace og manager Tony Pulis. Nå hevder Cardiff at manageren visste lagoppstillingen til Cardiff før kampen. Foto: REUTERS/Rebecca Naden
KONTROVERSIELT: Cardiff City tapte mot Crystal Palace og manager Tony Pulis. Nå hevder Cardiff at manageren visste lagoppstillingen til Cardiff før kampen. Foto: REUTERS/Rebecca Naden Vis mer

- Det er klart det kan være en fordel for motstanderen å vite lagoppstillingen, og om Cardiff spiller med to eller tre midtstoppere. Dette kan tolkes som et brudd på fair play, men jeg tror det må mer til for å annullere eller stryke et resultat, sier Myhre.

TV 2-eksperten mener klagen til Cardiff viser et lag i desperat kamp for å overleve i Premier League.

- Cardiff er i en presset situasjon og hvis de føler seg sviktet så har de selvsagt sin rett til å klage. Men jeg kjenner ikke regelverket godt nok til å vite om grunnlaget er godt nok. Det skal mye til for at noen tør å endre resultater, sier Myhre.

- SMS-spor Én person i Cardiff ble sparket etter lekkasjer og klubben hevder de har bevis på at Moody skaffet Cardiffs startoppstilling, noe som er et klart regelbrudd, ifølge BBC.

- Klubben har kopi av en SMS som inneholder eksakt samme lag som Solskjær startet med, sa en kilde til lokalavisa Wales Online.

FORBANNA: Cardiff-eier Vincent Tan etter lekkasjer. Foto: REUTERS/Rebecca Naden
FORBANNA: Cardiff-eier Vincent Tan etter lekkasjer. Foto: REUTERS/Rebecca Naden Vis mer

Solskjær var langt nede etter 0-3-tapet 5. april, men slo tilbake med 1-0-seier mot Southampton ei uke senere.

- Vi har hatt problemer, dem har jeg tatt hånd om. Spillerne fokuserer på å spille fotball, så får jeg tenke på resten, sa Solskjær etter Southampton-kampen.

Cardiff er nest sist i Premier League,  tre poeng bak Norwich på sikker plass når fire seriekamper gjenstår.

Saksøkt Etter lekkasje-bråket fra Crystal Palace-kampen var også Cardiff-eier Vincent Tan forbanna. Han nektet å slå seg til ro med at 3-0-tapet var grei skuring.

Britisk presse skrev at Tan klaget Crystal Palace inn for Premier League-sjefen Richard Scudamore og ba ligaen granske Crystal Palaces sportsdirektør Iain Moody.

Dette føyer seg inn i rekken av konflikter mellom Tan og Moody.

Moody har nemlig saksøkt Cardiff og Tan etter at den nåværende Palace-direktøren fikk sparken i Cardiff. Moody skal ifølge The Guardian ha blitt nektet adgang til VIP-losjen da lagene møttes sist.

Cardiff møter Stoke på Cardiff City Stadium lørdag.