Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cardiff selger Mats Møller Dæhli

Klar for tysk klubb.

 KLAR FOR FREIBURG:  Mats Møller Dæhli. Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR FREIBURG: Mats Møller Dæhli. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Mats Møller Dæhli er klar for Freiburg. Det skriver Wales Online.

Den tyske klubben blar opp rundt to millioner pund for spilleren, skriver den walisiske avisen. 

- Mats er en spennende spiller vi har fulgt tett noen år. Vi er derfor godt fornøyde med at han har valgt å komme til Freiburg. Til tross for at han bare er 19 år har han mye erfaring fra landslaget og den engelske ligaen, sier Freiburgs sportslige leder Jochen Saier til klubbens hjemmeside.

Dæhli var én av tre norske spillere Ole Gunnar Solskjær hentet til Cardiff i januar. Magnus Wolff Eikrem ble fristilt av klubben fredag, og alt tyder på at også Jo Inge Berget har spilt sin siste kamp for klubben.

Bunnlag Freiburg ligger nederst i Bundesligaen og har to seiere på 17 kamper.  Dagbladet vet at Dæhli var å så de spille mot Hannover i går.

- Det var en fantastisk stemning på stadion. Jeg har allerede hatt gode samtaler med noen nye kolleger, og kan ikke vente med å begynne å trene i januar, sier Dæhli til den tyske klubbens hjemmeside.

Dæhli kom til Cardiff for et år siden og fikk 22 kamper for klubben.  Han har ikke hatt mye tillit under den nye manageren Russel Slade.

- Jeg er stolt over å å ha signert. Det vil bli en stor utfordring som jeg ser fram til.  Jeg vil takke Cardiff-fansen for all støtten og ønsker laget lykke til videre, skriver Dæhli på sin Instagram-profil i kveld.

- Ønsket ham lenge Dæhli skal nå ha juleferie i Norge før han slutter seg til Freiburg 7.januar.

- Det er viktig at han går til en klubb hvor han er ønsket. Jeg husker jeg var på en G15-kamp, første gang han var med i landslagssammenheng, der var Freiburg. Det betyr at det ikke er et hastekjøp de har gjort, de har visst om han lenge og er fullstendig klar over hva han står for. Det tror jeg både Freiburg, gutten sjøl og landslaget kommer godt ut av,  sier Dagbladets fotballekspert Morten Pedersen.

Jan Åge Fjørtoft er veldig fornøyd med at Dæhli nå har kommet til Bundesligaen.

- Veldig hyggelig med en ny, norsk spiller i Bundesligaen. Han kommer til en liten klubb i tysk sammenheng, en klubb som med en trener (Christian Streich) som satser på unge spillere. Han overtok laget da de var i ferd med å rykke ned og sa, «der andre sier de satser på eldre satser jeg på yngre». Økonomien er ikke som i andre klubber, men det er en fin klubb, en hyggelig by og en fantastisk klubb for å utvikle seg i, sier Fjørtoft.

Freiburg har ønsket Dæhli i en årrekke. Allerede da han var på sin første samling med G15-landslaget, var Freiburg der for å se på talentet:

- Det handler om å komme til en klubb hvor du er ønsket og blir satser på. Der har Mats gjort det riktige.  En fantastisk fin klubb å utvikle seg i. At Mats er ønsket i Freiburg veit jeg veldig god, Jan Åge Fjørtoft.

PS. Vegar Eggen Hedenstad spiller i den tyske klubben, men er lånt ut til Eintracht Braunschweig.