Cardiff senket gullfavoritten

- Vi hadde ikke forventet å tape.

DAGENS MANN: Fraizer Campbell ble dagens mann da han med to scoringer senket gullfavoritten Manchester City. Her i duell med Fernandinho. Foto: AFP /ANDREW YATES
DAGENS MANN: Fraizer Campbell ble dagens mann da han med to scoringer senket gullfavoritten Manchester City. Her i duell med Fernandinho. Foto: AFP /ANDREW YATESVis mer

• Cardiff City - Manchester City 3-2 (0-0)

(Dagbladet): Cardiff hadde sin Premier League-hjemmepremiere mot selveste Manchester City i dag. Og mens man skulle tro at de blåkledde skulle feste et tidlig grep om kampen, viste utviklingen seg å bli en annen.

Cardiff var nemlig helt på høyde med Manchester City i første omgang, og kom til gode muligheter. Bare en god Joe Hart i City-målet sørget for at det sto målløst til pause. Det etter to sjanser fra Fraizer Campbell, som til slutt ble dagens store helt.

Perlescoring Manchester City hadde tydelig fått samlet seg etter pause. De styrte mye av spillet i åpningsminuttene, og ikke lenge etter andre omgang var i gang, skulle kampens første mål komme.

Det ved Edin Dzeko. Sergio Aguero la først igjen ballen ved 20 meter med hælen. Derfra kunne Dzeko dra ballen forbi en Cardiff-forsvarer og klinke til. Et lekkert skudd, som satt i mål.

Men Cardiff var likevel ikke helt ferdig med å yppe seg. Utlikningen kom nemlig få minutter senere, det etter at Joe Hart redder et skudd, og Aron Gunnarsson lukter den returen og setter ballen i mål.

Neglbiter Manchester City fortsatte presset, men det var Cardiff som skulle sette det avgjørende målet for kampen. Drøyt ti minutter før slutt header Campbell - via skulderen - kontant et hjørnespark i mål. Den ballen skulle i mål, rett og slett.

City opprettholdt presset, men Cardiff forsvarte seg bra.

Så kom også 3-1-scoringen for Cardiff. Igjen var Campbell på plass ved et hjørnespark, og header ballen i mål. Helt etter læreboka. Derfra var håpet ute for Manchester City, som likevel fikk en redusering, tre minutter på overtid. Den ved Negredo.

De satte opp et vannvittig press i sluttminuttene, men maktet ikke å sette inn et utlikningsmål.

Ikke forventet - Det var synd. Jeg hadde ikke forventet å tape, sier Manchester City-trener Manuel Pellegrini til BBC etter kampen.

- Vi spilte ikke bra, men de spilte med ti spillere i nærheten av egen 16-meter, så det var vanskelig å score. Vi spilte bedre i andre omgang, men etter at vi scoret, scoret de på to cornere. Det var det som ble avgjørende.

Dagens matchvinner Fraizer Campbell sier følgende om sitt lags prestasjon:

- City hadde en midtbanespiller som midtstopper, så man visste at det kom til å bli muligheter der. Det var mye bra fra oss, og det var en god lagoppvisning, sier han.

SCORET: Edin Dzeko. Her feirer han sammen med Jesus Navas og Pablo Zabaleta. Foto: REUTERS/Rebecca Naden
SCORET: Edin Dzeko. Her feirer han sammen med Jesus Navas og Pablo Zabaleta. Foto: REUTERS/Rebecca Naden Vis mer