Cardiff-sjefen: - Dæhli kan selges i januar, men prislappen blir høy

Utelukker ingenting.

PÅ VEI BORT? Mats Møller Dæhli har spilt lite den siste tida. Her er han i aksjon mot Coventry City i ligacupen. Foto: David Rawcliffe / Propaganda / NTB Scanpix
PÅ VEI BORT? Mats Møller Dæhli har spilt lite den siste tida. Her er han i aksjon mot Coventry City i ligacupen. Foto: David Rawcliffe / Propaganda / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I går kveld ble det kjent at Mats Møller Dæhlis agent Jim Solbakken skal møte Cardiff-manager Russell Slade i morgen for å diskutere den lille teknikerens framtid i klubben.

Dæhli har bare spilt 20 minutter med A-lagsfotball siden Ole Gunnar Solskjær forlot klubben for halvannen måned siden. Det er ikke godt nok for en 19-åring med et uvanlig talent.

- Stor overgangssum Russell Slade møtte pressen i Wales i formiddag, i forbindelse med Bluebirds' oppgjør mot Birmingham i morgen.

Som ventet fikk manageren spørsmål om sin norske juvel, og han la ikke skjul på at 19-åringen kan få seg ny arbeidsgiver i januar.

- Jeg skal møte agenten hans, men ikke les så mye ut fra det. Jeg har hatt møter med en rekke agenter og representanter ellers også. Nå som vi sitter her kan jeg si at jeg ikke er ute etter å selge ham, og at det vil bli en stor overgangssum hvis han flytter på seg, sier Slade, sitert på hjemmesiden til Wales Online, som fulgte pressekonferansen direkte.

Senere legger Slade til:

- Det kan hende Mats blir solgt eller lånt ut, men han kan også bli her i to år til. Alle muligheter er åpne.

Mats Møller Dæhli er ikke spesielt lysten på å snakke om fotballframtida da Dagbladet kontakter ham i ettermiddag.

«Jeg kommer ikke til å kommentere noe om Cardiff», skriver han i en tekstmelding.

Ny spillestil Russell Slade har innført en helt annen spillestil i Cardiff sammenliknet med Ole Gunnar Solskjær, og en liten tekniker som er god med ballen og flink til å finne rom passer kanskje ikke så godt inn i den nye managerens «no nonsense»-fotball.

Sjefen forklarer vrakingen av nordmannen slik.

- Ravel Morrison har ligget hakket foran Mats så langt. I tillegg, for å være rettferdig, så har Mats slitt med en skade som gir ham trøbbel innimellom. Han har en hofteskade som gir problemer.

- Mats er ikke så fornøyd som han kunne ha vært fordi han vil spille. Vi må få ham hundre prosent, og ta det derfra, legger Slade til.

- Har en stor framtid Mange har stilt spørsmål ved om Dæhlis spillestil passer inn i fysiske Championship, men det er ikke Slade med på.

- Som alle andre spillere må han kjempe. Han er rask med ballen i beina, er god på å finne rom - og bare fordi han ikke er 1,84, trenger ikke det være negativt. Jeg ser ikke hvorfor han ikke skal takle den fysiske delen av spillet, sier han.

Cardiff-keeper David Marshall, som i likhet med manageren var tilstede på dagens pressekonferanse, ble også spurt om Dæhli.

- Han er en fantastisk lagkompis og en av de mest hardtarbeidende spillerne jeg har sett. Han er et stort talent og gjør det bra for landslaget. Når han får sjansen, som jeg håper kommer fort, kommer han til å ta den. Jeg er sikker på at han har en stor framtid, og jeg håper den ligger her, sier keeperkjempen.

Eikrem på vei bort Manager Slade ble også spurt om Magnus Wolff Eikrem i formiddag, og Cardiff-sjefen la ikke skjul på at nordmannen ikke har noen framtid i Wales.

- Vi får se om vi får gjort noe i januar. Vi har vært åpne med ham, og det kan hende vi selger ham eller låner ham ut, sier Slade.