MÅLMASKIN: Edin Dzeko setter inn sitt 18. for sesongen etter 13 minutters spill på Etihad Stadium.    REUTERS/Darren Staples
MÅLMASKIN: Edin Dzeko setter inn sitt 18. for sesongen etter 13 minutters spill på Etihad Stadium. REUTERS/Darren StaplesVis mer

Cardiff slått på Etihad etter 2-4 mot City

Wolff Eikrem fikk sin andre kamp for Cardiff i tapet.

• Manchester City - Cardiff City 4-2 (2-1)

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet): Solskjær fikk ingenting gratis mot Europas beste hjemmelag på Etihad Stadium da Cardiff tapte 4-2.

Solskjær, som aldri vant mot naborivalene som spiller, fikk en vanskelig utfordring mot et City-lag som så langt ikke har tapt på hjemmebane i år.

Det var derfor en ydmyk Solskjær som møtte TV2 etter kampen.

- City er det beste laget hver gang de er på banen her hjemme. Det er et styrketegn at vi er med i kampen med et kvarter igjen, og da trodde jeg kanskje at dette kunne være dagen. Men starten vår på kampen var ikke bra. Mentaliteten må forandre seg, vi må tro at vi kan komme hit og spille fotball - ikke vente på at de scorer det første måler, sier Solskjær til TV2.

Han var godt fornøyd med det Cardiff viste i sine beste perioder i kampen, og understreker at det ikke var noen som på forhånd hadde ventet at waliserne skulle ta med seg poeng fra Etihad. Dessuten var Craig Noone et lyspunkt for Cardiff-manageren.

- Han er en kjempeartig spiller, med en fantastisk personlighet. Han er livlig, og det er viktig å ha en klovn i garderoben. I dag var han farlig på banen også. Det kan ikke være artig å spille back mot ham, sier Solskjær til TV2.

Om ti dager venter Manchester United på Old Traffor for Cardiff. Solskjærs korte kommentar:

- Det gleder vi oss til, sa han med et smil.

City-manager Manuel Pellegrini var ikke helt tilfreds etter tomålsseieren.

- Jeg er ikke 100 prosent fornøyd, for vi slapp inn et mål i siste spilleminutt. Men vi scoret fire mål, og bomma på fem-seks store målsjanser, så hvis vi fortsetter som dette, kommer vi til å score flere mål enn vi slipper inn, sier Pellegrini ifølge BBC.

Fire bytter Solskjær fikk en høylytt pipekonsert da han mottok ballen på sidelinja av hjemmefansen som ikke hadde glemt nordmannen fra hans tid som aktiv spiller. 

NY NEDTUR: Ole Gunnar Solskjær fikk en kjølig velkomst av hjemmesupporterne og Manchester City gjorde heller ikke dagen lettere for nordmannen.  EPA/PETER POWELL
NY NEDTUR: Ole Gunnar Solskjær fikk en kjølig velkomst av hjemmesupporterne og Manchester City gjorde heller ikke dagen lettere for nordmannen. EPA/PETER POWELL Vis mer

Solskjær gjorde fire endringer i startoppstillingen fra hjemmekampen sist helg mot West Ham. Odemwingie, John, Hudson og Kim måtte alle starte på benken mot serietoer Manchester City. Magnus Wolff Eikrem ble også henvist til innbytterbenken før start. Han ble riktignok det siste kvarteret på Etihad uten å være spesielt involvert. 

Marerittstart Allerede etter snaue 30 sekunder kunne City gått opp i ledelsen. Silva fikk ballen på venstrekanten og prøvde å finne Edin Dzeko inne i boksen. Bosnieren ble taklet rett før han skulle til å avslutte og hjemmefansen ropte på straffe, men dommer Neil Swarbrick valgte å ikke blåse i fløyta.

Etter massivt City-press fikk hjemmelaget endelig hull på byllen ved Dzeko. Bosnieren fikk ballen fra Silva og selv om avslutningen var langt fra perfekt, dalte ballen i mål før den blir klarert. Dommer Swarbrick tittet ned på klokka som indikerer mål og godkjente scoringen. Reprisen viste at ballen var en halvmeter inne. Citys 100. mål i alle turneringer så langt i sesongen på utrolige 34 kamper. 

Kortvarig glede Etter halvtimen kom Cardiff til en sjelden sjanse i førsteomgang. Aron Gunnarsson kom fremover på høyrekanten og fant Craig Noone på hjørnet av sekstenmeteren. Engelskmannen fintet Demichelis i pølsebua før han satt ballen i nærmeste forbi en sjanseløs Joe Hart. Plutselig var Cardiff tilbake i kampen. 

Men gleden skulle vise seg å være kortvarig for Solskjærs mannskap. Kun fire minutter senere kom nok et baklengsmål for Cardiff. Dzeko fosset fremover og ladet opp skuddet utenfor sekstenmeteren. På merkelig vis traff spissen ballen med standfoten og kula trillet på tvers av mål til Jesus Navas som kom på et løp fra dypet. Spanjolen hadde en enkel jobb med å bredside ballen bak David Marshall i Cardiff-buret.  

Etter 65 minutter var Cardiff nær utligningen. Noone var igjen på fart framover etter å ha gått helt fra egen banehalvdel. Skuddet var like lurt som det var godt, men en Joe Hart i full strekk hindret scoring for gjestene. 

Touré-magi Manchester City skulle dog punktere kampen drøye ti minutter senere. Yaya Touré vant tilbake ballen på midten før han stormet framover mot boksen. Ivorianeren spilte vegg med innbytter Agüero før han satte ballen i mål bak Marshall. En fantastisk prestasjon av den rutinerte midtbanespilleren. 

Den berømte spikeren i kista for Solskjær og Cardiff kom kun minuttet etter. Yaya Touré fant Agüero med en fantastisk langpasning fra blå halvdel. Argentineren kunne ta ned ballen, sende Caulker på en snarvisitt i ingenmansland før han dunket inn sitt 14. Premier League-mål for sesongen. 4-1 til gjestene som bare fortsatte å pynte på den ekstreme scoringssnittet på hjemmebane. 

Cardiffs trøstemål kom på overtid da Fraizer Campbell fikk foten på ballen etter en corner. Scoringen fastsatte sluttresultatet til 4-2.