SAVNET: Emiliano Sala, som kom fra Nantes til Cardiff nå i januar, er savnet etter en flystyrt mandag natt. Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP / NTB Scanpix
SAVNET: Emiliano Sala, som kom fra Nantes til Cardiff nå i januar, er savnet etter en flystyrt mandag natt. Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP / NTB ScanpixVis mer

Cardiff-spiller fryktes å ha vært involvert i flystyrt

I dag bekreftet fransk politi at Cardiff-spiller Emiliano Sala var passasjer på et privatfly som er meldt savnet.

Argentinske Emiliano Sala skal ha vært en av to som var ombord på flyet Piper Malibu. Flyet skal ha krasjet i nærheten av fyret Casquets, ved den engelske kanalen.

Cardiff City, som signerte 28-åringen fra franske Nantes på lørdag, har sagt at de fortsatt søker oppklaring i hva som har skjedd, ifølge BBC.

Kystvakten i England sier at forsvinningen ikke oppstod innenfor britisk område, men det er sendt to helikoptre ut for å lete etter Sala. Foreløpig har de ikke funnet noe over natta.

Flyet var et privatfly som skulle etter planen fly fra Nantes til Cardiff mandag kveld. Cardiff flyplass bekrefter forholdene, men de hadde ingen ytterligere kommentar

Det var altså rundt fyret Casquets at kontakten med flyet ble brutt. Det skal ikke ha vært noen spesielle værforhold under tidspunktet de ble meldt savnet.

Det franske politiet melder tirsdag formiddag til nyhetsbyrået AFP at Emiliano Sala var på flyet som har blitt meldt savnet. Dette bekrefter også BBC.

- Vi er bekymret

Cardiff sin styreformann Mehmet Dalman har også uttalt seg i saken, og han har uttrykt sin bekymring.

- Vi er veldig bekymret over de seneste nyhetene om at et fly har mistet kontakt over Kanalen i går kveld. Vi venter på bekreftelse før vi kan si noe mer. Vi er veldig bekymret over sikkerheten til Emiliano Sala, sa Dalman i en uttalelse.

Privatflyet, som skal ha hatt to passasjerer, skal ha flydd fra Nantes rundt 19:15 på mandag. Da med 5000 fot over bakken. Da de mistet kontakt med flyet, skal flyet ha ligget på rundt 2300 fot over bakken.

Nysignering

Sala meldte overgang fra franske Nantes til Cardiff så sent som på lørdag. Det var en rekord-overgang for Cardiff, med en sum på i overkant av 150 millioner kroner.

Argentineren hadde denne sesongen scoret 13 mål i franske League 1 så langt.

Nantes-kamp utsettes

Gamleklubben til Sala, Nantes, skulle egentlig ha spilt en cupkamp mot klubben Entente Sannois onsdag kveld. Denne kampen vil nå utsettes på grunn av usikkerheten rundt den tidligere Nantes-spilleren.

- 16-delsfinalen i Coupe de France mellom Entente Sannois og Nantes skulle egentlig spilles onsdag 23. januar. Den har blitt flyttet til søndag 27. januar som følge av forsvinnelsen av flyet til den tidligere Nantes-spilleren Emiliano Sala, uttalte Sannios på sine nettsider.

Som følge av hendelsen har Entente Sannois uttrykt sin støtte ovenfor spiller og klubb.

- Sannois ønsker alt det beste til Nantes og til familien til Emiliano Sala i denne tøffe tiden.

- Klubben tenker også på de som var på flyet, legger klubben til i uttalelsen.

Dagbladet kommer med mer.