Cardiff-spillere må spise sauetestikler

Cardiff-eier Sam Hammam tvinger spillerne sine til å spise sauetestikler. Ian Rush mener kravet er direkte usmakelig.

Da Spencer Prior skrev under for det nyopprykkede laget torsdag kveld, inngikk det i avtalen at han forplikter seg til å spise sauetestikler. Det hele er et stunt fra klubbeier Sam Hammam, som tidligere var Egil Drillo Olsens sjef i Wimbledon.

- Spencer nektet å spise testiklene rå, men gikk med på å å ta dem kokt. Han kan selvsagt få med sitron, salt og en persilledusk til måltidet dersom han ønsker det, sa en spøkefull Hammam etter at kontrakten var signert.

Hammam er overbevist om at testikkel-inntaket hjalp spillerne til opprykk forrige sesong. Tidligere Manchester City-spiller Prior legger ikke skjul på at han synes kontrakten var en smule spesiell.

Direkte usmakelig

- Dette må være den rareste kontrakten som er undertegnet noensinne i fotball. Men jeg er villig til å prøve det meste, sier Prior, som også må spise det vi på godt norsk kaller «smalahove».

Cardiff-manager Alan Cork støtter Hammams idé om sauetestikler.

- Det er to typer baller i denne klubben: Fotballer og saueballer, sier Cork til The Mirror.

Tidligere Liverpool og Wales-spiss Ian Rush mener PR-stuntet fra Hammam er usmakelig og en skam for Wales, som er kjent for en stor bestand av sauer.

- Alle kjenner til at folk vitser om Wales og alle sauene i landet. Dette er meget krenkende mot det walisiske folk, mener Rush.

Verken det engelske eller walisiske fotballforbundet har grepet inn mot Hammams testikkel-krav.

- Jeg har forståelse for at dette utspillet kan virke nedverdigende på det walisiske folk, men jeg håper det blir tatt som en spøk, sier Gordon Taylor i det engelske fotballforbundet.

(NTB)