Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cardiff vil skrive historie igjen

Sørget for helgas tredje cupbombe.

(Dagbladet.no): FA-cupen, kvartfinale: Middlesbrough - Cardiff 0-2.

Den engelske FA-cupen er en eneste lang rekke overraskelser denne sesongen. I dag føyde Cardiff seg inn i rekken av askeladder som er klare for semifinalene på Wembley.

Allerede før kveldens siste kvartfinale er det klart at det kun blir ett Premier Leauge-lag i semifinalen. Og det er Portsmouth som også overrasket da de slo Manchester United på Old Trafford i går.

Seinere på kvelden fulgte Barnsley opp med å slå ut Chelsea. Barnsley slo dessuten ut Liverpool i februar.

Vant i 1927

Waliserne var i semifinalen også i 1927, og da endte de også opp som FA-cupmestere. Det er den eneste gangen et ikke-engelsk lag har vunnet den prestisjetunge turneringen.

- Jeg har omtrent fått 1927 i halsen allerede, men nå har vi sjansen til å skape vår egen historie. Vi har en fantastisk gjeng her, og nå må vi bare fortsette å prestere på banen, sier manager Dave Jones til BBC.

Cardiff tok ledelsen i kampens niende minutt. Peter Whittingham fikk bakken i beina inne i feltet. Tre Boro-forsvarere rundt ham ble til fem mens han gjorde et par såledragninger. Men ingen av dem klarte å hindre ham i å tre inn ledermålet.

SJOKKSTART: Etter snaue ni minutter sendte Peter Whittingham (øverst) Cardiff i ledelsen. Boro-spillerne klarte aldri å svare. Foto: AP/Scanpix
SJOKKSTART: Etter snaue ni minutter sendte Peter Whittingham (øverst) Cardiff i ledelsen. Boro-spillerne klarte aldri å svare. Foto: AP/Scanpix Vis mer

2-0-målet var ikke mindre vakkert, og hjemmelaget var like sløve igjen. Whittingham slo et frispark inn bak Boro-forsvaret. Roger Johnson fikk slippe umarkert inn i bakrommet og stupheadet i mål.

Kan bli historisk finale

- Middlesbrough har ingenting å klage over. Vi visste at vi hadde potensiale i laget til å vinne - og vi vant fortjent, sier Jones.

I kveld klokka 19 spiller League One-laget Bristol Rovers mot West Bromwich fra Championship i den siste kvarten.

Uansett hvem som vinner der, får vi to semifinaler som ingen hadde tippet før cupen startet. Garantert.

Og hvis Portsmouth ryker i semifinalen får vi den første cupfinalen mellom to lag utenfor toppserien noen sinne.

DRØMMER OM NY FINALE: Cardiff-fansen løftet taket på Riverside søndag ettermiddag. Nå drømmer de om en ny finale.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media