Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cardiffs forhatte eier gjør sitt inntog i Bosnias fotballverden

Vincent Tan tar kontroll over fotballklubben Sarajevo.

TIL BOSNIA: Malaysiske Vincent Tan overtar Sarajevo. Fra før av eier han Cardiff City. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
TIL BOSNIA: Malaysiske Vincent Tan overtar Sarajevo. Fra før av eier han Cardiff City. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer

Cardiff-eier Vincent Tan har inngått en avtale som gjør at han tar over managementet og kontrollen over den bosniske fotballklubben Sarajevo.

Sarajevos generaldirektør bekrefter avtalen. Han sier at Tan kommer til å få kontrollen over klubben, men det vil skje etter de lover som styrer slike eierskap i Bosnia, og etter de statutter klubben jobber etter.

Dino Selimovic som generalsekretæren heter, vil ikke oppgi detaljer i den avtalen som er inngått, men bosniske medier skriver at Tan som kommer fra Malaysia, skal ha lovet å investere cirka to millioner dollar (12-13 millioner kroner) i klubben.

Sarajevo ble etablert i 1946, men på grunn av økende gjeld de siste årene har klubben stått på avgrunnens rand. Konkursspøkelset har truet flere ganger i det siste.

Nå skal Tan ha fått klubbledelsen til å utarbeide en plan for å få vekk gjelden i løpet av en treårsperiode, bekrefter visepresident Edis Kusturica til avisen Nezavisne Novine.

(NTB)