Carew: - 3-0 ville vært rettferdig

ULLEVAAL (Dagbladet.no): John Carew synes ikke landslaget har spilt så bra siden 4-2-seieren mot Brasil i 1998.

Nå ble det 2-2 i åpningskampen i EM-kvalifiseringen, etter at Carew kom inn som innbytter og flikket inn utlikningen tjue sekunder før dommeren skulle blåse av etter 93 minutter.

- Det var neste håpløst å score derfra, jeg kunne ikke få kraft i ballen. Men jeg hadde en god følelse og prøvde å score, sier John.

Ballen dalte over Thomas Sørensen og Valenica-spissen sikret Norge ett viktig poeng. Og det er ikke mer enn Norge fortjente heller, mener 23-åringen.

- Vi spiller den beste kampen siden Brasil på hjemmebane.

- Hva hadde vært et rettferdig resultat i kveld?

- 2-0 eller 3-0 - til Norge - ville vært rettferdig, sier John til Dagbladet.no.

Norge spilte litt stygt

Den store, sterke spissen satt på benken helt til det bare var 13 minutter igjen. Han synes laget latterliggjorde danskenes spillestilkritikk i kveld.

- Vi spilte litt «stygt», det vil si lange baller. Men vi spilte litt fint også, som Danmark. Det ble perfekt, sier John.

Carew skulle gjerne selvfølgelig spilt fra start i dag, men har bare godord om hele laget som til slutt kjempet seg til ett poeng.

- Vi har jobbet hardt med oss selv de siste dagene. Det hjalp på selvtilliten.

Sjøl har han også jobbet hardt får å komme tilbake til formen som gjorde han til en sensasjon da han kom til Valencia for to år siden.

Barcelona

- Egentlig har jeg gjort lite, spist litt mer pasta og salat, og trent mindre styrke, sier Carew.

Danskene får med seg litt ros fra Carew.

- Det første målet deres var som tatt ut av Liga Espanol, det kunne vært scoret av Barcelona. Litt skryt må jeg gi til serien min, ler John.

UTLIKNINGEN: John Carew utlikner for Norge - sekunder før overtiden var slutt.