Carew: - Bittert og trist

Oliver Kahn reddet tre straffespark og sikret Bayern München seieren i årets Champions League. - Jeg er bitter og trist, sa John Carew etter den utrolig dramatiske straffekonkurransen, hvor han selv var en av målscorerne.

John Carew gikk på banen i Milano med drømmen om å vinne årets Champions League, men etter nitti minutter, to ekstraomganger og sju straffespark måtte unggutten fra Lørenskog bare innse at Valencia manglet en ting; Oliver Kahn.

John Carew virket svært trist etter tapet. - Jeg er bitter og trist. Det går ikke an å tape på verre måte, sa han til TV3. At Carew scoret på et av straffesparkene var av mindre betydning i kveld. - Det var ikke så ille å ta straffe. Jeg var ganske sikker på at jeg skulle score, sa en ordknapp Carew.

For Oliver Kahn var den største forskjellen på finale-lagene i straffekonkurransen. Etter at John Carew scoret Valencias andre mål fra straffemerket, sa veteranen-keeper stopp. Først reddet han mesterlig straffen fra Zlatko Zahovic og deretter fikk Kahn en finger på straffen fra Carboni. Ballen gikk i tverrliggeren og ned på streken, men ikke i mål og dermed var det plutselig Bayern München som hadde overtaket.

Etter at Thomas Linke dundret ballen i mål til ledelse 5-4 på den sjuende straffen, var alt opp til Mauricio Pellegrino. For tredje gang i straffekonkurransen var Kahn på rett sted og reddet mesterlig.

- To ganger var vi nær ved å tape, men begge gangene holdt «Olli» oss inne i kampen. Men vi kjenner jo Oliver Kahn. Han er verdens beste målvakt, skrøt den tidligere Bayern-kjempen Karl-Heinz Rummenigge etter kampen.

Dermed tapte Valencia sin andre finale i Champions League på rad, mens Bayern München fikk revange for finaletapet mot Manchester United for to år siden.

John Carew fikk en forrykende åpning på Champions League-finalen mot Bayern München. Etter to minutters spill kom Carew seg fri på venstre-kanten og ned til dørlinja. Deretter la han en nydelig 45-graders pasning inn i feltet til Gaizka Mendieta som havnet i duell med flere Bayern München-forsvarere. Patrik Andersson falt i duellen og fikk ballen på hånden, og Dick Jol pekte på straffemerket. Mendieta tok selv straffen og sendte Spanjolene i ledelsen etter tre minutter.

Etter scoringen startet Bayern et massivt press, og ikke lenge etter fikk også de straffe da Stefan Effenberg ble felt av Jocelyn Angloma. Mehmet Scholl gikk selvsikkert bort til straffemerket, men Santiago Cañizares redder det dårlige skuddet enkelt med beina.

Ti minutter ut i andre omgang fikk Bayern München sitt andre straffespark for kvelden, etter at Carboni handset i duell med Karsten Jancker. Stefan Effenberg gjorde ikke den samme feilen som Scholl i førsteomgang, og dermed ble det 1-1 i Milano.

<B>MESTERE:</B> Stefan Effenberg hever pokalen som er beviset på at Bayern München har vunnet årets Champions League.
<B>HELTEN:</B> Oliver Kahn reddet tre straffer og ble den store finale-helten.
<B>INNLEGG:</B> John Carew la inn til Mendieta, som skaffet Valencia straffespark.