Carew: - Dette tapet var bare vår egen skyld

Men Kompany skryter etter skjebnekampen.

||| (Dagbladet): Manchester City — Aston Villa 3-1 (2-1)

Onsdag kveld står Manchester City ansikt til ansikt med Tottenham i det som blir en tilnærmet finale om retten til å delta i neste sesongs Champions League.

I ettermiddag sikret de seg et best mulig utgangspunkt for oppgjøret etter å ha snudd til seier mot Villa etter at John Carew tidlig ga gjestene ledelsen.

- Jeg slappet ikke av et sekund, men det var en viktig seier. Nå blir det en finale mot Tottenham, vi har fortsatt sjansen, sier City-manager Roberto Mancini til Canalplus.

For det begynte på verst tenkelige vis for de lyseblå.

Sterk Carew
Kvarteret var spilt da kvikke Stewart Downing dro opp et fint Villa-angrep. Kantspilleren stakk igjennom Carew og nordmannen holdt unna for hurtige Kolo Toure.

Alene med leiesoldaten Martin Fulop i City-målet satte tanksenteren enkelt inn ledermålet nede i hjørnet.

Dette var Carews fjerde mål mot Manchester City på seks møter med laget til Roberto Mancini.

- Dette tapet er bare vår egen skyld, vi roter det bort på personlige feil. Det er skuffende for vi hadde håpet å ta et steg til denne sesongen, sier Carew til Canalplus etter kampen.

City gikk umiddelbart i angrep og ropte flere ganger på straffespark i første omgang. TV-bildene viste imidlertid at dommer Mark Clattenburg sannsynligvis gjorde korrekt ved å beholde fløyta i hånda ved samtlige anledninger.

Etter 41 minutter var valget imidlertid av den enkle sorten for den sortkledde.

ÅPNET GODT: John Carew gratuleres av Gabriel Agbonlahor og Ashley Young etter å ha sendt Villa i ledelsen mot Manchester City. Foto: AFP
ÅPNET GODT: John Carew gratuleres av Gabriel Agbonlahor og Ashley Young etter å ha sendt Villa i ledelsen mot Manchester City. Foto: AFP Vis mer

City-ving Adam Johnson ble spilt fri inne i feltet, tuppet ballen forbi Villa-back Stephen Warnock og ble klipt ned.

Straffesparket banket Carlo Tevez hardt i mål inn til utligning.

John Carew forsøkte seg umiddelbart og banket ballen i tverliggeren etter ei flott vending, men så kontret City og fullførte sin to minutter lange snuoperasjon.

Adam Johnson dro seg igjen fri inne i feltet, serverte til en umarkert Emmanuel Adebayor og togoleseren bredsidet inn City-ledelsen via Villa-keeper Brad Friedel.

Antiklimaks og Bellamy-perle
Andre omgang ble et antiklimaks på City of Manchester. Hjemmelaget var interessert i å forsvare ledelsen, mens et stadig trøttere Villa-lag ikke hadde fantasi nok til å spille seg igjennom City-forsvaret.

Minuttet før slutt drepte Craig Bellamy den siste rest av spenning da han avsluttet ei glitrende City-kontring med å bøye ballen opp i krysset.

Villa står nå med 64 poeng og en kamp igjen å spille. City står med 66, Tottenham med 67. Begge lagene har to kamper igjen å spille.

På onsdag spilles finalen.

Dagbladet kommer tilbake med mer.