Carew: -  Ett av mine fineste mål

Tilbake fra start etter influensa scoret John Carew i går sitt første seriemål på snart to måneder. Det glemmer han ikke med det første.

John Carew ble sjuk da landslaget dro til Hviterussland for to uker siden. Han holdt senga og tok det rolig før han dro tilbake til Frankrike og trente helt rolig. Han hadde karantene for gule kort og sto over kampen mot Ajaccio sist helg. Onsdag kom han inn de siste 20 minuttene i Champions League-kampen mot Olympiakos, og i går spilte han fra start for første gang siden landskampen mot Moldova 8. oktober.

Etter 23 minutter viste han hva han kan.

-  Jeg skar inn fra sida, passerte to mann og litt innenfor 16-meteren skjøt jeg fra ganske spiss vinkel. Ballen traff både stanga og tverrliggeren i lengste kryss før den gikk i mål. Det var nok ett av mine fineste mål i karrieren, sier John Carew til Dagbladet om 1- 0-scoringen.

-  God følelse

Han hadde ikke jublet for seriescoring siden 2- 0-målet borte mot Auxerre 28. august. Lyon har spilt sju seriekamper siden, og John Carew har gått inn og ut av laget - helt i tråd med trener Gerard Houlliers rullering av spillere.

-  Det har gått en stund siden jeg scoret i serien, ja. Det var en god følelse å se den ballen i mål. De sier at det er det fineste målet som er scoret i Frankrike i år - uten at jeg kan ta stilling til det, sier han.

Ble sliten

Men han kan ta stilling til sin egen kropp.

 FORNØYD:  Lyon-spiss John Carew sendte laget i ledelsen med et vakkert skudd rett innenfor 16-meteren. -  Ballen traff både stanga og tverrliggeren i lengste kryss før den gikk i mål, sier Carew til Dagbladet. Foto: Reuters/Scanpix
FORNØYD: Lyon-spiss John Carew sendte laget i ledelsen med et vakkert skudd rett innenfor 16-meteren. - Ballen traff både stanga og tverrliggeren i lengste kryss før den gikk i mål, sier Carew til Dagbladet. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

-  Jeg følte meg lett i kroppen fra start, men kjente etter hvert at jeg har hatt influensa. Jeg ble ekstra sliten og gikk av etter 67 minutter. Vi har kamp igjen om tre dager, sier han.

Da ledet Lyon 4- 0. Laget satte inn 2- 0 og 3- 0 før pause og 4- 0 seks minutter etter pause.

-  Det flotte målet til John gjorde det lettere for oss, sier trener Gérard Houllier ifølge Lyons hjemmeside.

Og Carew hadde gjort manns jobb.

-  Hele laget forsvarte seg godt også. Det er bare å se på innsatsen til John Carew, sier keeper Greg Coupet.

Ingen feiring

Klubbpresident Jean-Michel Aulas var også full av lovord om Carew.

-  Han laget et eksepsjonelt mål. Han var helt perfekt denne kvelden.

Etter seieren mot tabelljumboen leder Lyon med ti poeng poeng på PSG som møter Nancy i dag. Lyon er ubeseiret hittil i sesongen. Men feire supermålet, seieren og sesongen så langt?

-  Nei, ikke noe spesielt. Det er ikke nødvendig heller, sier John Carew til Dagbladet.