Carew: - Jeg gleder meg

John Carew ser fram til å spille under Aston Villa-manager Martin O\' Neill.

(Dagbladet.no): John Carew ble klar for Aston Villa i kveld, etter en byttehandel der Lyon fikk den tsjekkiske spissen Milan Baros i bytte.

Både Carew og Baros ble verdsatt til rundt 54 millioner kroner, og dermed innebærer ikke avtalen noe mellomlegg.

Carew gjennomførte en medisinsk test tidligere i dag, og skrev deretter under på en tre og et halvtårskontrakt med Villa.

I et intervju med Aston Villas hjemmesider sier 27-åringen at han har stor respekt for den tidligere Celtic-manageren Martin O\' Neill.

- Martin O\' Neill er en glimrende og respektert manager, og jeg gleder meg til å jobbe sammen med han, sier Carew, og avslører at han ikke vet mye om «The Villans»:

- Vet ikke mye om Villa

- Aston Villa er en stor klubb, men jeg vet ikke så mye om spillerne på laget. Noen av spillerne har jeg spilt mot, sier Carew.

Etter en god start ligger Birmingham-klubben for tida på 14.-plass i Premier League, med kun seks seire på 24 kamper. Kniksenvinneren fra 2005 gleder seg til Villa-debuten.

- Jeg har spilt for noen av de største klubbene i verden, med de største spillerne. Nå gleder jeg meg til å spille i Premier League og Aston Villa, sier Carew til Villas hjemmesider.

Carews agent, Per A. Flod, bekreftet overgangen  tidligere i kveld.

- Alt er klart, kontrakten ble skrevet under for et kvarter siden, sa Flod til Dagbladet.no.

Dermed skal den norske fotball-nomaden spille i et sjette land, etter at han tidligere har vært i Norge, Spania, Italia, Tyrkia og Frankrike.

Kronglete karriere

John Carew spilte for Lørenskog, Vålerenga og Rosenborg i Norge, før han satte kursen mot Valencia i Spania.

Der scoret han 20 mål på 84 kamper, før han ble lånt ut til italienske Roma.

Neste stopp for den sterke og raske spissen ble Besiktas og Tyrkia. Heller ikke dette oppholdet varte lenge, og han ble snart hentet til Lyon av Houllier, som også ønsket seg spissen under sin tid som sjef for Liverpool.

Men Carew fant seg aldri helt til rette i franskmannens rotasjonssystem, sjøl om han har vist storspill også denne sesongen.

Dermed gjenstår det å se om England - hans sjette land - er riktig sted for en av Norges beste spisser gjennom tidene.

TIL VILLA: John Carew ble klar i dag.