Carew: - Må lære å takle medgang

Lyon-proffen skuffet over Norge.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): John Carew var strålende mot Slovenia lørdag. Mot Skottland fikk han verken hjelp til å være god eller klarte å være det på egen hånd.

Han mener landslaget må lære seg å takle medgang.

- Vi har klart å snu motgang til medgang, nå må vi også lære å ta med oss medgang videre slik at vi får mer medgang, sier Carew til Dagbladet.no.

- Det er et spesielt trøkk rundt landskamper og vi må jobbe med det hver uke, jobbe med å takle å vinne kamper og være gode.

- Redde og feige

Det var ikke Norge i går. I alle fall ikke etter at to tabbemål endret premissene i kampen helt.

- Vi var nervøse, redde og feige. Det skuffet meg veldig, sier Carew.

Han pådro seg gult kort i kveld og må stå over den neste VM-kvalifiseringskampen mot Moldova.

SLET: John Carew fikk ikke utrettet mye mot Skottland. Foto: Scanpix
SLET: John Carew fikk ikke utrettet mye mot Skottland. Foto: Scanpix Vis mer

- Utfordringen fram mot Moldova-kampen blir hvem som skal erstatte John Carew og kantrollene. Vi får tilbake Steffen og Gamst, de vil styrke oss, sier landslagssjef Åge Hareide.

Målvakt Thomas Myhre mener Norge vil savne Carew.

- Han er en veldig god fotballspiller, men samtidig kan vi ikke tenke på hvem som ikke spiller, sier Myhre til Dagbladet.no.

Hjem til kona

Han mener forsvaret må ta skylda for tapet i kveld.

- Vi hadde egentlig god kontroll og jeg var ikke nær ballen i hele førsteomgang bortsett fra de to gangene jeg hentet ballen ut fra nettet. Vi fem bak må ta et kollektivt ansvar for de to målene, sier Myhre.

Etter 3-2 mot Slovenia i helga, var Myhre kanskje gladest av alle og sa at kona fikk ha seg unnskyldt, men seieren føltes bedre enn en orgasme.

I kveld var tonen en litt annen.

- Å få oppleve en slik opptur og så en så stor nedtur like etter...nei, fotball er rart. Det skal bli godt å komme hjem til kona, sier Thomas Myhre.