Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carew & Co. nær mesterligaplass

Nordmannen spilte godt, men scoret ikke.

John Carew spilte hele kampen da Aston Villa vant fortjent 2-1 over et Reading-lag som suser mot nedrykk.

Nordmannen maktet ikke å score, men var i høyeste grad delaktig da Aston Villa tok med seg alle poengene.

Allerede etter fem minutter markerte Carew seg da han fyrte av fra 16 meter. Skuddet gikk imidlertid like utenfor.

Villa hadde et lite spillemessig overtak i første omgang, men kampen bar preg av voldsom innsats, noe som gjorde at finspillet uteble.

Barry-straffemiss

Det manglet heller ikke på feilpasninger. Uansett var det fortjent at Carews spisspartner Ashley Young sendte gjestene fra Birmingham i ledelsen i første omgangs siste minutt.

Innlegget fra Gabriel Agbonlahor ble tatt godt hånd om. Young brukte bare to berøringer for å sende ballen i nettaket.

Da hadde Gareth Barry rukket å misbruke et straffespark. Reading-spiller Kalifa Cisse handset i det 32. minutt, men Barrys skudd gikk utenfor.

TØFFE DUELLER: Readings Marek Matejovsky (f.v.) måtte finne seg i tap mot Aston Villa og Wilfred Bouma (i midten). De blåhvite ligger an til å rykke ned. Foto: SANG TAN/AP/SCANPIX
TØFFE DUELLER: Readings Marek Matejovsky (f.v.) måtte finne seg i tap mot Aston Villa og Wilfred Bouma (i midten). De blåhvite ligger an til å rykke ned. Foto: SANG TAN/AP/SCANPIX Vis mer

Reading mot nedrykk

Reading ligger an til nedrykk, og viste hvorfor etter hvilen. Steve Coppels elever virket vaksinerte mot å score, og klarte ikke utligne Youngs mål.John Carew gjorde en kjempejobb da han et kvarter før slutt dro seg fri og testet Marcus Hahnemann i Reading-målet. Men nordmannen måtte gå målløs av gresset søndag. Det slapp innbytter Marlon Harewood.

Han punkterte kampen seks minutter før full tid etter å ha vært på banen i kun ti minutter. Young spilte en perfekt pasning til midtbanespilleren som sendte kula i krysset.

Snuser på mesterligaplass

På overtid reduserte Nicky Shorey på et frispark. Med full pott ligger Villa på sjetteplass, men like mange poeng som Liverpool på fjerde.

Fjerdeplassen gir som kjent mesterligabillett.

Reading er mer opptatt av å overleve i det gode selskap. De blåstripete ligger tredje sist, ett poeng bak Birmingham på trygg plass.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media