Carew-aksjen stiger

John Carew ble av Nils Johan Semb sammenlignet med IT-aksjene på Oslo Børs. Nå er Carew-aksjen på vei oppover igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tirsdag var Carew på landslagstrening igjen, etter en svak fjorårssesong hvor han slet tungt i Valencia, mistet plassen fra start på landslaget og i den første høstkampen ble utelatt fra troppen.

- Det er alltid godt å være tilbake, selv om jeg har vært borte i bare to måneder. Jeg får høre hvordan det går med gutta, og så håper jeg å spille fra start. Jeg skal iallfall gjøre mitt beste for å få lov til det, sier Carew, som var svært sentral da laget trente varianter av lange innkast tirsdag.

Søndag var det seriestart i spansk 1. divisjon, og Carew kom på banen med etternavnet på ryggen. Forrige sesong ville han ha mellomnavnet på ryggen som et kunstnernavn, men det ble ingen suksess.

Til h...

- Jeg prøvde «Alieu» forrige sesong, men det gikk til h..., sier han med et glis.

Med «Carew» over 7-tallet på ryggen fikk nordmannen spille fra start da Valencias møtte Mallorca i serieåpningen. Han ble byttet ut en halvtime før slutt, rett etter at laget gikk opp til 2-0. Et taktisk bytte, ikke et uttrykk for at Carew var dårlig.

- Jeg er i bra form. Ikke i toppform, for det er man ikke så tidlig i sesongen, men i bra form til å være så tidlig, sier Carew som har innrømmet at han tok seg i nakken og la bort noen dårlige vaner.

Forrige sesong ble han også forstyrret av Valencias forsøk på å selge ham, og overgangen til Fulham som gikk i vasken.

Selvtillit

- Det var vanskelig, ja. Den siste tiden har det ikke vært noe fokus på en mulig overgang. Jeg har jo spilt en god del.

Lørdag starter en ny kvalifisering, og Carew vil gjerne bidra til at Norge får en god start denne gangen.

- Humøret er her, det merker jeg på troppen. Vi må være obs på å backe hverandre opp og jobbe med selvtilliten. Selvtillit blir veldig viktig, mener han.

Riise plages ikke

John Arne Riise har allerede startet på benken i to seriekamper i år.

-Det plager meg ikke ett sekund, bedyrer han.

I fjor spilte Riise nesten alt for Liverpool. Denne sesongen ser det ut til å bli annerledes, men det uroer ikke sunnmøringen.

- Med 70 kamper i sesongen, må man hvile innimellom. Manageren hviler stort sett alle etter tur, og jeg er en av dem. I fjor var det annerledes. Da hadde vi en del skader, og jeg måtte spille hele tiden. Men så langt i år er vi friske, sa Riise etter dagens landslagstrening på Ullevaal.

(NTB)

GODE KOMPISER: John Arne Riise og John Carew har det morsomt på landslagstreninga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer