Carew alenespiss

John Carew på topp og Ole Gunnar Solskjær som indreløper med rett til å jukse litt defensivt. Det mener Lyn-trener Vidar Davidsen er løsningen på landslagets scoringsproblemer i VM-kvalifiseringen.

- Men Nils Johan må gi Carew tre- fire kamper på rad, sier Davidsen.

Han mener Carew har alle egenskaper som skal til for å takle den vanskelige jobben som alenespiss for Norge.

- Han har de siste månedene demonstrert at han har alt som skal til. John lager mål på egen hånd, i motsetning til de andre kandidatene som i større grad må ftres, sier Davidsen.

Og fordi han har langt mer fart i bakrommet enn spillere som Solskjær og Flo, vil Norge i større grad kunne ligge med en kompakt midtbanefemmer og forsvarsfirer.

Men Davidsen oppfordrer landslagssjefen til å være ekstra tålmodig med Carew. Fordi et av guttens store fortrinn, uforutsigbarheten, gjør ham til en krevende medspiller.

Løpsstyrke

- De andre spillerne vil trenge tid på å skjønne hvordan han beveger seg. Spillere som Solskjær og Flo er kanskje flinkere til å tilpasse seg den norske spillestilen raskt, men det geniale ved Carew er nettopp at han er så uforutsigbar. Han er den største individualisten av dem, sier Davidsen.

Han legger ikke skjul på at han primært ønsker seg to spisser på Norge.

- I øyeblikket er Carew og Solskjær en veldig spennende kombinasjon. Og jeg tror ikke vi blir så mye dårligere til å forsvare oss med to firere, bare vi har nok løpsstyrke, sier Davidsen.

Jukse litt

Men Semb virker relativt låst til 4-5-1-formasjonen. Og da er Carew det eneste naturlige valget, ifølge Lyn-treneren, som var Vålerenga-trener da Carew vaklet inn på fotballscenen. Davidsen sammenlikner Carews første måned i Vålerenga med Bambi på isen.

- Men han tok nivået fort og ble et helt angrep alene, sier Davidsen.

Han vil ikke vrake Solskjær. Ikke dytte ham ut på flanken heller, slik Semb ofte har gjort.

- Jeg ville brukt Solskjær som indreløper, og tillatt ham å jukse litt defensivt. Mange andre fotballnasjoner har en slik type - et tidlig oppspillspunkt etter at ballen er vunnet, forklarer Davidsen.