Carew åpner for å bli i Stoke etter låneperioden

- En flott mulighet for meg.

OPPOVER PÅ TABELLEN: John Carew er glad for å flytte fra nedryksstriden med Villa til Stoke på øvre halvdel av tabellen. Her i aksjon for Norge mot Kroatia i høst. Foto: Erlend Aas, Scanpix
OPPOVER PÅ TABELLEN: John Carew er glad for å flytte fra nedryksstriden med Villa til Stoke på øvre halvdel av tabellen. Her i aksjon for Norge mot Kroatia i høst. Foto: Erlend Aas, ScanpixVis mer

Store kamper venter på rekke og rad for Stoke denne våren. Tabellposisjonen, og det at klubben fortsatt er med i FA-cupen, gjorde at John Carew foretrakk «The Potters».

Landslagsspissen lånes ut til Stoke for resten av sesongen. Carew utelukker ikke at han kan bli å finne i Stoke-mannskapet også neste sesong. Kontrakten med Aston Villa løper nemlig også ut til sommeren

- Hvis jeg er fornøyd og klubben er fornøyd, og hvis jeg trives og det går bra, kan vi bestemme oss for det til sommeren, sier Carew.

- Det viktigste nå er å gjøre det beste ut av denne muligheten. Jeg ser fram til utfordringene, og jeg er glad for å være her, fortsetter 31-åringen.

- Jeg hadde flere tilbud, men anså Stoke som det sterkeste og beste laget. Dette er en flott mulighet for meg til å komme til et lag som kjemper på øvre halvdel av tabellen.

Drømmer om Wembley John Carews agent, Per A. Flod, innrømmer at valget var vanskelig for den norske landslagsspissen. Ved siden av tilbudet fra Stoke kunne Carew også valgt blant flere andre klubber i engelsk eliteserie. Valget sto til slutt mellom Stoke og West Bromwich for Carew.

- Med Stoke er det fortsatt muligheter for å spille seg til en cupfinale på Wembley. Dessuten skal klubben spille mot alle de store lagene i serien, sier Flod til NTB.

Stoke har spilt seg til 4. runde i den gjeveste engelske cupen. Wolverhampton er motstander der i slutten av januar.

Vraket WBA West Bromwich har vist interesse for 31-åringen fra Finstadjordet i lang tid. WBA presenterte også et tilbud som Per A. Flod karakteriserer som meget godt.

- De hadde et meget bra tilbud. Vi ble godt behandlet av de interesserte klubbene. Det var nesten synd å måtte si nei til en av dem, sier Flod.

Agenten understreker at avtalen kun gjelder for vårsesongen. Hva som skjer videre med Carews karriere fra sommeren av, er ifølge helt åpent.

- Vi sitter ikke i januar og planlegger for august i denne bransjen. Alt kan skje før den tid. John kan få en skade som tvinger ham til å legge opp, en kjempeklubb kan komme på banen med et tilbud, eller det kan komme endringer i Aston Villa som gjør at de ønsker å tilby ham en ny avtale der, sier Flod til NTB.

Carew inn, Fuller ut Spissen har slitt med lite spilletid i Villa, og forholdet til manager Gérard Houllier har vært dårlig. De to har kranglet i mediene flere ganger.

Nå tar Carew et halvår i Stoke der han skal spille i trøye nummer 22.

I dag ble det også kjent at Stoke har akseptert et bud fra Sunderland for spissen Ricardo Fuller (31). Det øker Carews muligheter for spilletid betraktelig.

(NTB)