Carew begraver stridsøksen med Zlatan etter drømmemålet

- Han er som den beste vin.

(Dagbladet): Den siste tida har det virket som om John Carew (33) bruker mer tid på diverse modelloppdrag enn på jakten på en ny arbeidsgiver, men den klubbløse spissen har i det minste fått med seg målet hele fotballverdenen snakker om:

Zlatan Ibrahimovic' C-moment av et brassespark mot England i onsdagens åpningskamp på Friends Arena i Solna.

Bedre enn noen gang Overfor TV 2 Sporten feller Carew sin dom over akrobatikken, og avslører samtidig god kjennskap til noen av vinverdenens perler når han skal beskrive supersvensken:

- Målet var fantastisk, men det var ingen keeper i mål. Som spiller er Zlatan som en Château Mouton Rothschild, eller kanskje en Château Lafite Rothschild. Noen vil kanskje si en Château Haut-Brion, skriver Carew i en tekstmelding til TV 2 Sporten.

Både 2008-årgangen av førstnevnte og sistnevnte vin fra Bordeaux-distriktet er i Vinmonopolets sortiment, og koster over 4000 kroner flaska.

ZLATAN-SKRYT: John Carew er mektig imponert av mannen som en gang var hans store rival, Zlatan Ibrahimovic. Foto: Krister Sørbø / NTB Scanpix
ZLATAN-SKRYT: John Carew er mektig imponert av mannen som en gang var hans store rival, Zlatan Ibrahimovic. Foto: Krister Sørbø / NTB Scanpix Vis mer

- Som fotballspiller er Zlatan som den beste vin. Dyr, men blir bare bedre og bedre med tiden. Nå er han bedre enn noen gang, fortsetter han.

Appelsin Carew-skryten er også fanget opp av svenske Aftonbladet, som nå registrerer at nordmannen nå ser ut til å ha begravd stridsøksa etter å ha vært i en slags konflikt med Ibrahimovic siden han i 2002 stilte spørsmål om svenskens fiksfakserier hadde noe for seg.

- Jeg forstår ikke hva man skal bruke sånne kunster til. Jeg var også sånn da jeg var 15-16 år, men la det fra meg for lenge siden. Det lønner seg å gå rett på mål, sa Carew til VG for ti år siden i forbindelse med en landskamp mot Sverige.

Ibrahimovic' respons var et av hans etter hvert mange berømte sitater:

- Det John Carew gjør med en fotball, gjør jeg med en appelsin.

Noen måneder seinere utdypet Ibrahimovic overfor Dagbladet.no hvorfor han reagerte som han gjorde.

- Carew er en meget bra fotballspiller. Men jeg bare følte at han snakket skit om meg hele uka før kampen. Det du må forstå er at han kritiserte min spillestil. Det jeg sa etterpå var bare et svar til Carew, sa den daværende Ajax-spilleren, som samtidig understreket at han ikke angret på den krasse bemerkningen.