Carew beklaget rasisme

Arsenal-spillerne ble utsatt for rasisme i Valencia. John Carew måtte beklage til Vieira og Henry.

Også Lauren og Gilberto Silva ble rammet av rasistiske tilrop fra Valencia-fansen på Mestalla.

Henry fikk gjenstander kastet etter seg da han skulle ta en corner, og måtte kaste en flaske ut av banen. I tillegg lagde supporterne apelyder og gjorde hånende bevegelser.

Vieira svarte med en sarkastisk applaus mot tilskuerne i en pause i spillet mens Valencia-keeper Santiago Canizares ble behandlet for et kutt over øyet.

John Carew rakk mer enn å score to mål i kampen. Han henvendte seg også til Vieira og Henry med beklagelser for fansen dårlige oppførsel.

- Patrick (Vieira) var veldig sint for det som skjedde - og jeg var sint også. Jeg sa unnskyld til ham for det og også til Thierry (Henry). Jeg er gode venner med dem begge, og synes dette var leit for dem. Problemet er: Hva kan jeg gjøre? Jeg er like frustrert over det som dem, sier Carew til Evening Standard.

Henry ville ikke kommentere episoden, men Vieira sier ifølge The Mirror:

- Carew kom bort til meg og beklaget oppførselen til fansen deres, fordi han visste hvor ille det hadde vært.

Beklagelsene hjelper bare litt. Vieira mener fotballens ledere gjør for lite med problemet.

- Problemet er at UEFA er hyklere. De sier stadig at de vil gjøre noe med dette, men de gir klubbene bare bøter på to eller tre tusen pund.

- Dette er noe som ikke burde skje på en fotballbane, men det gjør det dessverre.

  • I tillegg til Arsenal, har Newcastle og Fulham opplevd rasisme i flere europeiske land i forbindelse med europacup denne sesongen. Vår egen Pa-Modou Kah opplevde det samme under landskampen mot Romania i høst.
MOT RASISME: John Carew var populær hos fansen i går. Men han reagerer sterkt på sine egne supporteres rasisme mot Arsenals fargede spillere.