Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carew ble matchvinner

John Carew ble den store helten da Valencia slo Roma i Mesterligaen. Nå kan spanjolene nå kvartfinalen.

Les referat fra alle kampene som Dagbladet.no fulgte direkte

John Carew sørget for spansk festaften på bortebane i den italienske hovedstaden Roma i kveld. Valencia vant 1-0 og Carew sørget for mål på en litt merkelig måte 12 minutter før slutt.

Sleivspark

Carew skulle forsøke seg på et innlegg fra venstresiden. Ballen gikk ikke helt dit han ville ha den, nemlig til lagkameratene inne i 16-meteren. I stedet skar ballen skrått og inn i det italienske buret bak en noe forfjamset målmann.

Det gjorde ingenting hvordan målet kom. Mål er som kjent mål, og det er det som teller i fotball.

Taktikken virket nesten

Italienerne hadde bestemt seg for å demme opp Pablo Aimar i Valencia, slik at laget ble hemmet. Dette lyktes godt i 1. omgang. Kampen var svært sjansefattig. Roma fikk notert ett skudd på mål i løpet av 90 minutter, mens Valencia hadde fire. Et av dem gikk som sagt inn.

Poengdeling på HIghbury

BURSDAGBARNET: Sir Bobby brukte kjeften, men jublet da kampen var over. 3-1 er en perfekt bursdagsgave til en fotballtrener. Foto: AP/SCANPIX
BURSDAGBARNET: Sir Bobby brukte kjeften, men jublet da kampen var over. 3-1 er en perfekt bursdagsgave til en fotballtrener. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Forventningene var store foran foran kveldens kamp på Highbury etter Arsenals maktdemonstrasjon mot Manchester United i helgen. Det var også hjemmelaget som startet best i toppkampen i gruppe B. Bergkamp spilte fint igjennom Sylvain Wiltord allerede etter fem minutter og franskmannen gjorde ingen feil alene med Ajax-keeper Lobont. Dermed har han sørget for to mål til The Gunners på noen få dager.

Men Ajax reiste seg mesterlig etter det tidlige baklengsmålet. Etter 16 minutter kom Nigel De Jong alene med David Seamen og utlignet for Amsterdam-laget. I den siste halvtimen av første omgang var det overraskende Ajax som var giftigst på Highbury. Arsenal så ut til å mangle tempo i midtbaneleddet og Vieira var langt unna vanlig klasse.

Presset hardt

I andre omgang gikk Arsenal fryktelig hardt ut og presset Ajax tilbake på banen. Men scoringen kom aldri. Lobont i Ajax-målet var både god og heldig, mens Bergkamp skjøt i stolpen. Gilberto Silva skjøt svakt alene med nevnte Lobont.

André Bergdølmoe kom aldri innpå i Mesterliga-kampen for Ajax. Et heldig poeng til Ajax, mens Arsenal kan takke seg selv for at tre poeng ikke ble inkassert.

Spansk rekord

Barcelona satte ny rekord i Champions League i kveld med seier nummer elleve på rad. Dermed lever den spanske toppklubben opp til sitt rykte som en av de store favorittene i årets turnering.

1. omgang var jevnspilt på Nou Camp, men det var hjemmelaget anført av en strålende opplagt Javier Saviola som sto for målene. Allerede etter sju minutter var 21-åringen frempå og la på til 1-0. Målet kom etter at han rundet både Fabio Cannavaro og Carlos Gamarrao i Inter-forsvaret. Etter 30 minutters spill fikk Barcelona corner. Nederlenderen Philip Cocu var våkent frempå og straffet Inter hardt.

Festen fortsatt etter pausen

2. omgang ble totalt dominert av Barcelona, og spørsmålet ble etter hvert hvor mange mål laget fra Catalonia skulle score. Det ble imidlertid bare et mål til, og nok en gang var det Saviola som sto bak. Argentineren dro seg inn i feltet og slo en enkel pasning til Patrick Kluivert, som kunne sette ballen i åpent mål bak Francesco Toldo i Inter-målet. Alvero Recoba, ble utvist for Inter ti minutter før slutt, da han var uheldig og stemplet Carlos Puyol i ansiktet i en duell.

Målrik kamp

Kveldens mest målrike kamp var mellom Bayer Leverkusen og Newcastle. Da dommeren Terje Hauge blåste av kampen sto det 3-1 til britene.

Newcastle spilte en fantastisk 1. omgang på BayArena. Alle målene kom i 1. omgang. To av dem sørget Shoala Ameobi for og et mål scoret Lua Lua. Nedturen fortsetter for Bayer Leverkusen, som nå står bokført med sju strake tap.

Jubileumspresang

Etter den gode 1. omgangen kunne Newcastle legge seg bakpå og kontrollere neste omganng. Ingen kunne gitt sin trener Sir Bobby Robson en bedre bursdagspresang på legendens 70-årsdag enn Newcastles spillere.

Les referat fra alle kampene som Dagbladet.no fulgte direkte

<B>NÆRKONTAKT: Det var vinn eller forsvinn for Roma i kveld. Carew sørget for at italienerne gikk skuffet hjem. Her i kamp med Romas Dellas.
JUBEL OG KLEMMER:</B> Mål er mål, samme hvordan det kom. Og Carew ble helten i Roma.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling