Carew blir - inntil videre

- Det vil være dumt av John (Carew) å bli proff nå, sier Egil Olsen. - Enig, sier Carew sjøl. - Grunnen til at jeg reiste til Italia, var for å se meg om og sjekke ut mulighetene for en eventuell opsjonsavtale med Perugia.

På vei hjem fra hvert sitt land i går - Drillo fra NRK-jobb i England og Carew fra spaningstur i Italia - låt det Carew-framtid i Vålerenga både fra trener og spiller.

Drillo sier til Dagbladet:

- Jeg ble ikke informert om Italia-turen før for et par dager siden, men Lars Tjærnås og jeg har snakket om John. Slik vi ser det er det best både for han og Vålerenga at han blir i klubben ett år til. Det går mot en veldig spennende sesong i VIF, og John vil også få anledning til å vise seg fram på landslaget.

- Derfor er mitt råd til John at han bør vente ett år med å reise til utlandet.

John Carew sier:

- Jeg er helt enig med Drillo. Jeg skal forholde meg til Vålerenga i ett år til. Og jeg dro ikke til Italia for å skrive kontrakt. Jeg bare tok meg en tur.

Likevel; Carews Italia-besøk har ikke vært ferie. Når Norges mest attraktive fotballspiller drar utenlands med klubbformann Jon H. Nordbrekken og sin personlige rådgiver/agent Per A. Flod går ikke reisen under kategorien guttetur.

Ingen opsjonsavtale

- Grunnen til at vi dro var for å sjekke ut om Perugia kunne være interessert i en opsjonsavtale med tanke på kjøp etter endt sesong i Norge, sier John Carew.

- Svaret vi fikk er at det ikke virker sånn. Og derfor blir det ikke gjort en slik avtale. Ikke nå.

Ryktene vil uansett ha det til at italienerne var villige til å bla opp 80 millioner kroner for å sikre seg den norske super-spissen. I stedet blir det Oslo i 1999.

- For tidlig

- Har du mest lyst på Italia?

- Nei, nei - jeg kan spille fotball i flere land, jeg. Men nå har jeg altså vært i Perugia og snakket med klubben. Det var greit nok det, sier Carew.

- Hvis det med en opsjonsavtale viser seg å være en reell mulighet, kan det være en god løsning for John, sier Drillo.

- Og for Vålerenga, også. For han har godt av å vente litt. En proffkontrakt nå er i tidligste laget.