Carew blir hjemme, Iversen usikker

John Carew slipper å reise til Kreta for å vise fram skaden sin. Også Steffen Iversen er usikker foran onsdagens landskamp mot Hellas.

Carew pådro seg en ryggskade i Valencias kamp mot Recreativo de Huelva søndag. Etter å ha snakket med Carew og to av de seks legene i Valencia, fant landslagslege Thor Einar Andersen at det ikke var praktisk å innkalle 23-åringen for å undersøke ham.

Dermed ble spissen det fjerde forfallet i 20-mannstroppen til Nils Johan Semb. Fra før hadde André Bergdølmo, Eirik Bakke og Tore André Flo meldt forfall. Steffen Iversen er på Kreta, men han ble igjen på hotellet da resten av troppen trente i kveld.

- Steffen har ryggplager. Vi skal behandle ham så godt vi kan, og så får vi se om han kan bli klar til kampen, sa Andersen, som ikke tror Iversen vil trene med ball i morgen heller.

- I utgangspunktet ligger det an til alternativ trening.

Frode Johnsen ble innkalt i troppen da det ble klart at Carew var skadet, og han var med laget til Kreta. Også Henning Berg, Vidar Riseth, Fredrik Winsnes og Pa-Modou Kah er nye i forhold til det opprinnelige uttaket, slik at Semb har 20 spillere - inkludert Iversen - med seg.

Mens de tre første forfallene var klare, ville landslagsledelsen helst sett og vurdert Carews skade selv.

- Han ble skadet 20 minutter før slutt i søndagens kamp, men laget hadde brukt alle innbytterne, så han fullførte kampen. Han sa at han var hemmet, og at han hadde vondt for å løpe og bevege seg, sa Andersen.

- Han var hjemme i Valencia først ved midnatt, og ble undersøkt av lege i formiddag. Det ble klart at han ikke ville være treningsklar i dag eller i morgen.

- Selv om vi gjerne skulle sett på ham selv, er det 13 timers reise hver vei, og det ville ikke vært ideelt for ham med en ryggskade. Vi må være løsningsorienterte, og han slapp den reisen, sa legen.

(NTB)