Carew blir ikke tatt ut - ennå

Nils Johan Semb framskyndet landslagsuttaket fra i morgen til i dag, men John Carew blir ikke å finne i troppen. Grunnen er at det ikke haster.

 • Dagbladet.no gir deg troppen straks Semb har presentert navnene på Ullevaal kl. 15 i ettermiddag. LIER (Dagbladet): - Tidsfaktoren her er ikke noe problem, sier Norges landslagssjef til Dagbladet.

  - Jeg må ikke ta ut Carew nå. For uansett hva som skjer rundt John - og den dialogen er det Tore Krogstad (toppfotballsjef i NFF) som styrer - så vil jeg supplere troppen etter søndagens cupfinale. Dermed har jeg også god tid, sier Semb.

  TV2 meldte i går kveld at Semb og NFF er på vei til Roma for å snakke med Carew. Ifølge Tore Krogstad er dette nonsens.

  - Det er direkte feil av TV2 når de sier at NFF er på vei til å møte John Carew. Det er fortsatt helt uavklart om vi reiser til Roma eller ikke, sier toppfotballsjefen til Dagbladet.

  Men en dialog er i gang mellom NFF og Carew-agent Per A. Flod. Og med Nils Johan Sembs endelige uttak av Spania-troppen først etter cupfinalen betyr det ekstra god tid til å løse det betente forholdet. Og John Carew er på gang, skal vi tolke Per A. Flod.

  Ifølge Semb fikk ikke Roma-proffen mer enn én kamps karantene etter at han slo ned John Arne Riise i landslagsbussen etter en treningsøkt i Drammen før landskampen mot Portugal i september.

  Resten av det verbale sirkuset vi har opplevd i bakkant, handler om mye mer. Og det har tatt tid for Carew å få sortert følelsene etter slagene. Nå handler alt om vilje. Men Nils Johan Semb sier også at det ikke er noen automatikk i at Roma-spissen tas inn i varmen igjen hvis den samtalen han og NFF forlanger blir en realitet.

  - Så lenge ingen ting har skjedd blir det foreløpig litt hypotetisk for meg, sier Nils Johan Semb. - Og det er ingen automatikk i at John blir tatt ut sjøl om det kommer en forløsende dialog. For hvis så skjer vil de vanlige uttakskriteriene gjelde.

  - Hvis John Carew ønsker å spille for Norge, vil han bli formvurdert opp mot andre aktuelle kandidater.

  Semb vil bruke cupfinalen som grunnlag for å vurdere RBK-spissenes form. Romas UEFA-cup kamp mot kroatiske Hajduk Split torsdag kveld er en fin anledning til å sjekke ut John Carew.

SKVÆRER OPP?</B> Nils Johan Semb utelukker ikke at John Carew kan bli med mot Spania.