Carew bommer mest

Ifølge Det europeiske fotballforbundet (UEFA) er John Carew den spissen som bommer mest i Champions League. Annen hver avslutning fra RBK-spissen går utenfor motstandermålet.

I snitt trenger Carew ni skudd for å sette ballen i nota. Dette forteller imidlertid ikke hele sannheten, for til hans forsvar skal det sies at Rosenborg-spilleren faktisk er den som kommer til flest avslutninger. Med 45 avslutninger på 11 kamper er han den spissen i Europa som skaper flest sjanser. Problemet er at han ikke er like effektiv som de beste.

Norsk stil

Tore André Flo følger på tredjeplass på bomskudd-statistikken, og med Andreas Lund på femte er det de norske spissene som står fram som de desiderte sjansesløserne i Champions League. Statistikkene bekymrer ikke landslagstrener Harald Aabrekk.

- Nei, jeg synes heller det er positivt at de norske spissene kommer til avslutninger. På landslaget stresser vi det at vi skal tore å avslutte raskt. Det er vår stil og måte å spille på, sier Aabrekk til Dagbladet.

Ole Gunnar Solskjær er den mest effektive av de norske spissene i Champions League. Både målt ut fra spilletid, og antall avslutninger per mål.

Effektiv italiener

Lazio-spissen Simone Inzaghi er Carews motstykke. Han har langt færre avslutninger, men treffer målet nesten like ofte som Carew. Han er mer effektiv målt både i spilletid, og antall avslutninger per mål. Carew bommer overraskende mye sammenliknet med sine mesterliga-kolleger. Kiev-spissen Serhii Rebrov ligger på andreplass på bomme-toppen, men har scoret tre mål mer enn Carew. RBK-juvelen er også langt bak effektiviteten til spiss-stjerner som Rivaldo, Luis Enrique, Patrick Kluivert, Simone Inzhagi, Jardel, Gabriel Batistuta, og Ulf Kirsten.

  • Også på råtass-toppen dominerer nordmennene. Overraskende nok lager både Flo og Carew flere frispark enn Chelsea-hissigproppen Dennis Wise. Årsaken er trolig de mange hodeduellene norske spisser har en tendens til å havne i. Se alle statistikkene på neste side.
-Ville scoret mer i Barcelona eller Lazio
-Ville scoret mer i Barcelona eller Lazio Vis mer
FORBEDRINGSPOTENSIALE: John Carew trenger all den skuddtrening han kan få før Real Madrid-kampen i morgen.