- Carew burde vært på stranda

Villa-sjefen mener Uruguay-kampen er meningsløs.

• Følg Norge - Uruguay direkte på Dagbladet.no i kveld!

(Dagbladet.no): Fem over åtte i kveld løper John Carew ut på Ullevaal-matta for å gjenopprette noe av Norge-draktas tapte ære i privatlandskampen mot Uruguay.

Meningsløst, mener Aston Villa-manager Martin O\'Neill.

- Spillere som egentlig burde vært på stranda på denne tida, må nå tenke på treningskamper som ikke betyr noe. John Carew spiller for eksempel for Norge, og Norge skal ikke engang spille EM, sier O\'Neill til Birmingham-klubbens hjemmesider.

Villa har allerede kuttet spillernes sommerferie kort i den andre enden i år, for å få nok tid til forberedelsene til neste sesongs Intertoto Cup. Spesielt derfor irriterer det O\'Neill at ikke alle gutta har begynt ferien for lengst.

- Flere av spillerne har fortalt meg at det er mindre irriterende å komme tilbake en dag eller to tidligere, enn det er å spille meningsløse privatlandskamper nesten tre uker etter at sesongen er over, sier manageren.

- Er ikke spesielt sliten

Når Dagbladet spør John Carew selv sier han imidlertid ingenting som tyder på at han er en av dem som klager til sjefen.

- Carew burde vært på stranda

- Det er alltid morsomt å komme på landslagssamling, sier spissen.

- Hvordan kjennes kroppen etter en hel Premer League-sesong, trenger du en ferie nå?

- Jeg er egentlig ikke spesielt sliten, jeg er bare godt fornøyd med å ha spilt en hel god sesong. Jeg har kost meg hele veien, sier Carew til Dagbladet.

Klarer oss fint uten

Martin O\'Neill trekker blant annet fram Michael Owen som eksempel på hvor galt det kan gå.

Newcastle-spilleren pådro seg en av sine utallige skader i treningskamp mot Østerrike i fjor, og mistet nesten hele sesongen i sorthvitt i etterkant.

- Newcastle betaler lønna hans, og betalte mye for å sikre seg ham. Klubbmanagere klarer seg fint uten disse kampene. Jeg vet at dette er slik ting foregår, men det gjør det ikke mindre irriterende, sier Carew-sjefen.

STRAND-ALIEU: Mens Aston Villa-sjefen mener John Carew burde ligget under en solparasoll med beina høyt, er Norges spydspiss travelt opptatt med å gjenreise landslagets ære sammen med Christian Grindheim og de andre. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
STRAND-ALIEU: Mens Aston Villa-sjefen mener John Carew burde ligget under en solparasoll med beina høyt, er Norges spydspiss travelt opptatt med å gjenreise landslagets ære sammen med Christian Grindheim og de andre. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer
OPPGITT: Det er vel alle klubbmanageres hodepine, men også Martin O\'Neill irriterer seg over at spillerne hans risikerer å pådra seg skader i kamper han ikke selv styrer.