Carew byttet ut da Villa ble rundspilt

Sjanseløse mot Chelsea.

(Dagbladet.no): Chelsea - Aston Villa 2-0 (2-0).

Mye oppmerksomhet var viet oppgjøret mellom lagene på første- og fjerdeplass på tabellen.

Fabio Capello var på tribunen for å se på et hav av spillere som kan være med når han senere i dag annsonerer Englands tropp mot Kasakhstan til lørdag.

Men noen nye svar fikk ikke landslagstreneren. Villas kandidater til laget med de tre løvene på brystet skuffet stort, og laget skapte knapt en sjanse mot serielderen.

- Under omstendighetene, med fire-fem spillere skadet, var dette den beste kampen vi har gjort i år, sier Chelsea-boss Luiz Felipe Scolari til BBC.

- Vi var fantastiske de første 45. Det var en stor kamp, og tre poeng var viktig. Nå har vi femten dager å komme oss på.

Press fra start

I første omgang virket det som om det bare var ett lag på banen. Etter en tidlig Carew-heading tok hjemmelaget over, og det skulle bli hett mellom ørene på gjestenes sisteskanse Brad Friedel.

NUMMER ÉN: Nicolas Anelka ga Chelsea 2-0, og fortastt ledelse på tabellen. Foto: Carl de Souza, AFP/Scanpix
NUMMER ÉN: Nicolas Anelka ga Chelsea 2-0, og fortastt ledelse på tabellen. Foto: Carl de Souza, AFP/Scanpix Vis mer

Fem minutter var spilt da Frank Lampard testet amerikaneren for første gang, men fra 20 meter reddet Friedel fint.

Samme Lampard fikk en gedigen mulighet snaue kvarteret senere.

Martin Laursen var uheldig da han skled i feltet, og Anelka overtok ballen nede ved dødlinja. Innlegget fra spissen var presist, og flere på Stamford Bridge så ballen i nota da Lampard headet like utenfor fra kloss hold.

Tidlig betalt

En hjemmescoring virket uunngåelig, og etter 21 minutter måtte Friedel kapitulere.

Blåtrøyene rullet elegant opp fra venstre mot høyre. Lampard trillet til slutt ballen til en umarkert Joe Cole, som hadde god tid til å dunke ballen opp i nettaket.

Som regel var det Lampard og Anelka som spilte hovedrollene da seriemesteren fra 2005 og 2006 angrep. Etter 25 minutter var det sistnevntes tur til å prøve seg.

Klubbnomaden dundret til fra rundt 20 meter, og ballen smalt i tverrliggeren bak en utspilt Friedel.

Carew byttet ut da Villa ble rundspilt

Slepphendt Friedel

Fire minutter senere var det Lampards tur igjen. Friedel reddet riktignok, men måtte likevel problemer med det knallharde frisparket rett på mål.

Og det skulle komme flere returer fra 37-åringen.

I det 43. minutt måtte han slippe ballen da Ballack avsluttet. Anelka kom settende til, men sendte returen rett i Friedel.

På sitt andre forsøk gjorde Anelka derimot ingen feil, og Chelsea ledet meget fortjent 2-0.

Tannløst Villa

Villa var meget svake i den første omgangen. At skuddstatistikken på mål etter en halvtime viste 7-0 i favør hjemmelaget sier det meste.

Et par spede distanseskudd fra Carew og Barry var det Birminngham-laget hadde hatt å by på.

Like før hvilen kom John Carew seg til skudd fra spiss vinkel, men Petr Cech har nok blitt satt på større prøver enn å holde skuddet i nærmeste hjørne.

Nære for Carew

Villa-manager Martin O\'Neill var tydelig misfornøyd med sine kamphaners innsats, og gjorde to bytter i pausa.

- De spilte strålende fra start til mål, og var gode med ball. Vi kan gjøre det mye bedre, sa en noe skuffet Villa-manager O\'Neill etter kampslutt.

Chelsea på sin side valgte å ta ut Nicolas Anelka, for å gi den argentinske 19-åringen Franco di Santo matchtrening på høyeste nivå.

Den 190 cm høye spissen, med bare to minutters Premier League-erfaring fra før av,  ville mye i sin hele første omgang for laget, men klarte aldri å markere seg.

Starten på andre omgang så mer ut som en kamp mellom to fotballag, og da et drøyt kvarter var unnagjort skrev også bortelaget seg opp på sjansestatistikken.

Gabriel Agbonlahor snappet til seg ballen tra en blåkledd forsvarer, men Carew kom litt for sent til å omsette innlegget fra virvelvinden i nettsus.

Tok over igjen

Men det var også det fra laget som har imponert voldsomt under de første seriekampene. Fire miuntter senere fikk Michael Ballack plutselig ballen i en tettbefolket 16-meter, men presterte å sette ballen like over.

Londonlaget roet ned tempoet i andre omgang, og skapte ikke like mye som i den første.

Etter 68 minutter burde innbytter Kalou gjort Villas poengmuligheter til bortimot umulige.

Ivorianeren fikk stå alene på to meter etter et innoverskrudd Lampard-frispark, men i stedet for nettmaskene headet han i hodet på Friedel og til corner.

Under de resterende 20 minuttene virket Aston Villa resignerte, og lite vitnet om villighet til en sluttspurt da Marlon Harewood ersattet Carew med 19 minutter igjen på stadionuret.

Chelsea virket ikke altfor interessert i flere scoringer de heller, og bortsett fra et par sporadiske langskudd ebbet oppgjøret ut i 2-0.

- Vi lærer hele tiden, men dette var en tøff lekse. Vi vil være «der oppe» med de fire store, hva er poenget ellers? uttalte Martin O\'Neill.

- Men vi har et godt stykke igjen før vi virkelig kan ta opp kampen med dem.

TAM: John Carew var svak for Villa, og ble tatt av banen etter 71 minutter.
SCORET: Joe Cole gjorde kampens første mål, til glede for Fabio Capello på tribunen.
SKADET: Dessverre måtte Capelli se samme man forlate banen med skade etter en snau time.