Carew debuterer uten press

Når spissjuvelen John Carew debuterer for Rosenborg mot Strømsgodset, er det helt uten press fra trener'n. - Men jeg har litt sommerfugler i magen, innrømmer Lille-John.

Nils Arne Eggen krever ikke Carew-show fra første spark i morgendagens bortekamp. Det er RBK-sjefen for klok til.

- Sigurd Rushfeldt brukte ett år før han var helt dus med alt det nye i Rosenborg. Også John får den tida han trenger etter overgangen fra Vålerenga, sier Eggen.

Han karakteriserer Carew som en kjempegutt, og er fornøyd med det nykommeren har prestert på trening.

- John har godt humør, det passer fint i Rosenborg. Han har funnet seg vel til rette i klubben, og kan bare hoppe i det mot Strømsgodset. Selv om han skal få den tida han trenger, vil ingen ting glede meg mer enn at han slår ut i full blomst med en gang, sier Nils Arne Eggen.

Ingen terping

I Rosenborg snakkes det ikke bare om presshøyde og overganger, men minst like mye om relasjoner.

- For at laget skal fungere, må spillerne kjenne hverandre. Det siste kommer i små drypp, på trening og i kamp. I Rosenborg får gode spillere bli enda bedre. Læring er en sammenhengende prosess, derfor har ikke John terpet på noe spesielt foran morgendagens debut, sier Nils Arne Eggen.

Avslappet

Carew har et greit forhold til debuten.

- Stort sett er jeg ganske avslappet, og regner med at det skal gå bra. Det er bare å gjøre sitt beste, sier John.

Samtidig med at herr Eggen tok ut John Carew i startoppstillingen mot SIF, vraket RBK-treneren Mini Jakobsen og Roar Strand.

- Dere er ikke satt ut, dere bare hviler, sa Eggen til de to vrakede toppspillerne på RBK-treninga i går. Trioen på topp mot Strømsgodset er Jan Derek Sørensen, John Carew og Totto Dahlum.

- Jeg er uenig i uttaket, og heller ikke enig med han Nils i at Sigurd (Rushfeldt) brukte et år på å bli skikkelig varm i Rosenborg-trøya. Han ble tross alt toppscorer det første året i klubben, sier Mini.

Om John Carew har han mange lovord:

- Han har både stort potensial, og spiller på Norges beste lag. Klart at John blir toppscorer i serien neste år, sier Mini på vei til hytta i går kveld.

<B>STORTRIVES:</B> John Carew stortrives på treningene i Rosenborg.