Carew dobler VIF-verdien

VÅLERENGA KIRKE (Dagbladet): Rosenborgs planer om å selge John Carew i løpet av kort tid, er gode nyheter for VIF-kapitalistene. Blir John Carew solgt for rundt 100 millioner kroner, kommer RBK-spilleren til å doble Vålerengas verdi.

På gårsdagens ekstraordinære årsmøte i Vålerenga kirke forkynte VIF-formann Morten Grødahl at verdien av Vålerenga-aksjen var skremmende lav. Forrige fredag ble den omsatt siste gang for lusne 13 kroner. # - Hadde folk visst hvilket potensiale den aksjen har, så hadde kursen vært høyere. Med Carew-avtalen ligger det utsikter til gevinst for aksjonærene, sier Grødahl til Dagbladet.

Dobles

VIF-investor Øystein Stray Spetalen hjelper Dagbladet med å sette opp jubelregnestykket.

  • Hvis RBK selger Carew for 100 millioner, skal Vålerenga ha 42,5 prosent av brutto-overgangssum, etter at det første avdraget på 15 millioner er trukket fra.
  • 85000000 x 0,425 = 36125000. Med andre ord. Vålerenga kan tjene 36,1 millioner på Carew.
  • Vålerenga er i dag verdsatt til 20 millioner kroner. Pengene fra et Carew-salg vil dermed i teorien komme til å doble verdien av en av Tippeligaens mest attraktive klubber.

Spetalen tror likevel ikke aksjene vil fyke til værs den dagen Carew selges.

- Rent matematisk vil aksjen stige med rundt 15- 16 kroner, siden det totalt finnes 2 millioner aksjer, men det er ingen automatikk i det, sier Spetalen med sedvanlig matematisk skråsikkerhet.

Kan ta tid

Formann i Vålerenga Fotball ASA, Jon H. Nordbrekken, tør ikke inkassere noen Carew-penger enda.

- Vi dreiv jo på et halvt år i fjor med å selge ham fra Vålerenga, så det er ikke alltid like lett. Men det er klart at Carew-pengene vil kunne styrke den langsiktige driften av aksjeselskapet betraktelig, sier Nordbrekken til Dagbladet.

per.angell.berntsen@dagbladet.no