Carew drev W.B.A.-forsvaret fra vettet

To i stanga, en i nettet.

(Dagbladet.no): West Bromwich Albion - Aston Villa 1-2.

John Carew drev West Brom-forsvaret til vanvidd i Aston Villas bortekamp i ettermiddag.

Hjemmelaget hadde ingenting å stille opp med mot nordmannen, spesielt ikke i lufta, og bare stolpene sto i veien for at Carew skulle bli tremålsscorer.

- John Carew traff stolpen to ganger. Dersom en av dem hadde gått inn ville vi ledet med to mål, men slik ville det seg ikke. En stund fryktet jeg at de to missene skulle bli skjebnesvangre for oss, men heldigvis ble det ikke slik, sier Villa-manager Martin O’Neill, ifølge NTB.

Villa-spissen måtte imidlertid klare seg med ett, og det headet han via krysstanga og inn etter en lekende lett duellseier mot en tafatt Leon Barnett halvveis i første omgang.

- De burde ikke ha sluppet til med headinger i vår boks. Det var skuffende å se at vi slapp til det, sukker West Bromwich-manager Tony Mowbray.

Under minuttet etter scoringen jaget Carew en ball som ble klarert rett i beina på Gabriel Agbonlahor. 21-åringen styrtet inn i W.B.A.-feltet, og gjorde kaldt 2-0 for Aston Villa.

Vanligvis trygge Brad Friedel ga en altfor lett retur som James Morrison brukte til å redusere ti minutter før sidebytte, men nærmere enn det kom ikke West Bromwich.

ENSOM MAJESTET: Leon Barnett glemte fullstendig å følge John Carew inne i feltet, og nordmannen fikk ro og fred til å stille inn heade-siktet. Foto: AFP/SCANPIX
ENSOM MAJESTET: Leon Barnett glemte fullstendig å følge John Carew inne i feltet, og nordmannen fikk ro og fred til å stille inn heade-siktet. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

John Carew fortsatte i stedet sitt hardkjør mot Barnett og co i andreomgangen, men satte både en heading og et skudd i stolpen bak Scott Carson i løpet av den siste timen - til en spesielt entusiastisk Martin O\'Neills store frustrasjon.

Aston Villa holdt uansett unna til 2-1, og vår norske landslagsspiss ble tatt av banen til stående applaus fra bortefansen.

- En super prestasjon og et supert resultat. Jeg synes vi var briljant. Vi ødela dem med to tidlige mål, og fortjente å vinne med tanke på alle de andre sjansene vi også skapte, sier Villa-manager O’Neill

PS. John Carew pådro seg også sitt andre gule kort for sesongen da han somlet med å gi ballen tilbake etter et frispark imot i andre omgang.

Carew drev W.B.A.-forsvaret fra vettet
UTAGBART: Og ballen suste inn bak Scott Carson, via stanga.
I SLAG: John Carew jublet for 1-0-målet.
TALENTET: Gabriel Agbonlahor sørget for å øke Aston Villas ledelse under ett minutt etter Carews scoring.